неделя, 15 януари 2012 г.

Кобрата защити титлата си

Кубрат Пулев защити успешно своята Интернационална титла в тежка категория на Международната боксова федерация. Българинът победи с технически нокаут в 10-и рунд англичанина Майкъл Спрот. Кобрата доминираше в целия мач срещу съперника, който се отказа малко преди да започне 10-ия рунд. Англичанинът имаше проблеми в дясното рамо.
За Пулев това бе 15-и мач в професионалната кариера. Той все още няма нито една загуба. Направил е и 7 нокаута. Спрот е доста по опитен от Кобрата. Англичанинът има вече 54 срещи в профибокса. Това бе 18-ата му загуба.
Мачът в Германия не започна добре за Пулев. Още в първия рунд се отвори аркада над дясното му око. Това стана след удар с глава от страна на Спрот. Англичанинът опита доста мръсни номера, но в крайна сметка си получи заслуженото.
С изключение на първия рунд Пулев бе по-добър във всички останали и убедително печелеше всеки един от тях. В 7-ия рунд дори имаше възможност да нокаутира своя съперник, който свали гарда си, но заради шоуто, не го направи.
Така Пулев защити Интернационалната си титла, която спечели през ноември срещу Травис Уокър. Кобрата вече е в топ 15 на две от четирите федерации по бокс. Има сериозна вероятност той да се боксира за европейската титла в следващия си мач.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар