вторник, 5 юни 2012 г.

Бойко Борисов: А група трябва да остане с 10 отбора

Бойко Борисов: А група трябва да остане с 10 отбора
Елитната група в българския футбол не трябва да бъде с повече от 10 отбора, заяви премиерът Бойко Борисов пред Тв7 в ролята си на "запалянко и действащ футболист".


Нападателят на "Витоша" (Бистрица) се включи в предаването "Пред банята", за да коментира събитията около края на шампионата в А група и предстоящото европейско първенство в Полша и Украйна.

"Ако трябва да отговоря като запалянко и действащ футболист, в А група не трябва да участват повече от 10 отбора. По този начин ще има по-голям брой интересни мачове, посетени от повече публика", коментира той.

Той се изказа положително за новия национален селекционер Любослав Пенев, с когото от дълги години се засичат по тенис турнирите за аматьори. Борисов определи бившия нападател на националния тим като "рядко интелигентен мъж, който много добре разбира и познава футбола".

"От всички хора, които познавам, аз не съм виждал такъв педант, толкова отдаден на детайла човек като Любо Пенев. Той е далеч над Матеус и всички други", заяви Борисов.

Помолен да коментира скандалите с черно тото в Италия и подобни практики в България, Борисов отговори, че много трудно може да се направи паралел заради разликата в мащабите. Според него в другите държави зрителската маса е много голяма и оборотите са много по-лесни за проследяване.

"Тук имам няколко неща, които знам, че правят колегите и мисля, че ще стигнат до резултат. Важното е доказателствата да са безспорни", каза той.

Борисов посочи Испания като фаворит на европейското първенство. "За мен Испания е фаворит, но на европейски винаги може да има изненади", заяви Борисов.

Той добави, че Германия също никога не трябва да се отписва, а тимът на Португалия може да победи всеки, ако играта му върви. Бойко Борисов даде прогнози за два от двубоите в началото на шампионата. Според него Испания ще победи Италия, а Португалия ще се наложи над Германия.

Извън футбола Бойко Борисов коментира ситуацията около националния отбор по волейбол. Той заяви, че не желае повече да се меси в спора между селекционера Радостин Стойчев и федерацията.

"Ангажимента на държавата сме го изпълнили прекрасно. Ако имат акъл, нека да го използват. Имаме отбор, имаме треньор, имаме зала, платихме, за да организираме квалификацията в България", коментира той.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар