неделя, 10 юни 2012 г.

Меси разсипа Бразилия с хеттрик

Меси разсипа Бразилия с хеттрик
С хеттрик на Лео Меси Аржентина победи с 4:3 Бразилия в контролна среща, играна в Ню Джърси, САЩ.

Мачът премина през куп обрати, за да стигно до кулминацията си в 86-та минута, когато Меси вкара победния гол след невероятно индивидуално изпълнение.



Преди това Бразилия откри резултата в средата на първото полувреме, но Меси набързо обърна нещата с два гола след асистенции на Ди Мария и Игуаин.

След почивката обаче Селесао обърна резултата до 3:2, след голове на Оскар и Хълк. За Аржентина изравни защитникът Федерико Фернандес, преди да се стигне до изпълнението на Меси.
В допълнителното време пък Есекиел Лавеци и Марсело си изработиха червени картони заради разправия.

Селекционерът на Аржентина Алехандро Сабея бе направил само една промяна спрямо състава, който победи с 4:0 Еквадор. На мястото на Серхио Агуеро, който ще е наказан за следващия мач от квалификациите, играеше Соса. За Бразилия пък до последно не се знаеше дали Тиаго Силва ще се възстанови и в крайна сметка той не бе в състава. Така Мано Менезеш не можеше да разчита на двама от основните си защитници, след като и Даниел Алвеш е контузен.

Срещата започна с по-активна игра на Бразилия. В 3-та минута Неймар опита диагонален удар от двайсетина метра, но прати топката неточно покрай вратата. В 11-та минута отново Неймар показа техниката си като залъга защитник пред пеналта и след това стреля опасно по земя, но пак бе неточен.

Пет минути по-късно Хълк имаше стопроцентово положение, но останал сам срещу вратаря стреля право в него.

В средата на полувремето Селесао откри резултата. Неймар отправи ниско центриране от фаул в наказателното поле, Ромуло изскочи зад защитата и овладя на два метра пред вратаря, след което с мощен удар го простреля. При ситуацията останаха леки съмнения за засада.

В 28-та минута Бразилия имаше претенции за дузпа, когато Неймар получи пас в коридор и изпревари вратаря за топката, но падна след сблъсък в него. Съдията обаче прецени, че няма нарушение.

Две минути по-късно Неймар имаше много по-сериозни основания да иска дузпа, когато на скорост в коридор изпревари защитата на Аржентина и бе блъснат отзад от Гарай, но съдията отново замълча.

В ответната атака Аржентина изравни. Игуаин отне топката от Сандро в центъра на терена и изведе Меси зад защитата и останал сам срещу вратаря, нападателят на Барселона мушна топката в мрежата.

В 34-та минута Лео Меси вкара втори гол за Аржентина. При ситуацията той размени двойно подаване с Ди Мария и получи извеждащ пас, заобиколи вратаря и вкара на празна мрежа.

Бразилия можеше да изравни две минути по-късно, когато Неймар изведе Хълк очи в очи с вратаря, но нападателят на Порто отново пропусна.

В 43-та минута отново Хълк имаше много добра възможност. Той получи пас от Неймар и заобиколи вратаря, но не успя да се завърти и да нанесе точен удар от малък ъгъл в опразнената мрежа.

В следващата атака остро центриране на Оскар не бе изчистено от аржентинската защита, Хълк омекоти топката и зад него Неймар връхлетя да засече в мрежата от непосредствена близост, но Ромеро успя да избие в корнер.

Точно преди почивката Сандро от непосредствена близост стреля с глава неточно над вратата.

Пет минути след началото на второто полувреме Хълк се прояви с индивидуална акция, която завърши с мощен удар от малък ъгъл, но топката профуча над напречната греда.

В ответната атака Ди Мария показа скорост и изпревари съотборника си в Реал Мадрид Марсело, след което в наказателното поле стреля с по-неудобния за позицията ляв крак, но вратарят спаси.

След още една минута пък дойде ред на Игуаин да отправи точен диагонален удар, но Кабрал внимаваше и спаси. В 54-та минута нападателят имаше още по-добро положение. Той получи подаване от Ди Мария и след като последният защитник на Бразилия се спъна, Игуаин остана сам срещу вратаря. Той обаче стреля неточно встрани от вратата.

След като Аржентина пропусна своите положения, дойде ред на Бразилия да вкара. В 56-та минута Оскар размени двойно подаване с Леандро Дамиао, излезе сам срещу вратаря и със силен удар го преодоля.

Десетина минути по-късно след центриране от фаул на Хълк Даниао засече от десетина метра, но прати топката покрай вратата.

В 72-та минута грешка на вратаря на Аржентина доведе до трети гол за Бразилия. Ромеро не успя да улови центриране от корнер и зад него Хълк от воле заби топката в мрежата.

Последва смяна за Аржентина, като в игра влезе Серхио Агуеро. Именно той центрира от корнер в 77-та минута и защитникът Федерико Фернандес с глава заби топката в мрежата.

Три минути след гола си Федерико Фернандес имаше решителна проява и пред своята врата. Неймар нахлу в наказателното поле, заобиколи вратаря и стреля към оставената оголена зад него врата, но защитникът се хвърли и пресече топката в корнер.

Лео Меси бе на път да вкара страхотен гол след индивидуална акция, като успя да финтира и да преодолее последните двама защитника пред наказателното поле, но тогава Касемиро го фаулира точно на границата на пеналта. Самият Меси застана зад топката и успя да стреля над стената, но Кабрал се хвърли и боксира в корнер.

Интересното е, че малко след това Касемиро се включи в скоростна контраатака на Бразилия и получи удобна възможност да стреля, но се подхлъзна.

В ответната атака дойде мигът на Меси. Този път нямаше кой да спре носителя на златната топка. Той се започна индивидуална атака по крилото и когато наближи наказателното поле отправи страховит фалцов удар, който прати топката точно в горния далечен ъгъл, оставяйки безпомощен Рафаел Кабрал.

В самия край на мача двата отбора се постараха да оправдаят напълно очакванията за горещо латиноамериканско дерби, като заформиха масово меле, в което червени картони получиха Марсело и влезлият малко преди това като резерва Есекиел Лавеци.



Бразилия - Аржентина 3:4

1:0 Ромуло 23
1:1 Меси
1:2 Меси
2:2 Оскар
3:2 Хълк 72
3:3 Федерико Фернандес 77
3:4 Меси 86


Бразилия: Рафаел Кабрал, Рафаел (79 Данило), Бруно Увини, Жуан, Марсело, Сандро, Ромуло (75 Касемиро), Оскар (59 Джулиано), Хълк, Леандро Дамиао (69 Пато), Неймар

Аржентина: Ромеро, Сабалета, Фернандес, Гарай, Клементе Родригес (88 Лавеци), Гаго, Масчерано, Соса (57 Гуинасу), Ди Мария (75 Агуеро), Меси, Игуаин (88 Кампаняро)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар