сряда, 27 юни 2012 г.

Барса купи футболист на Манчестър Сити

Носителят на купата на Испания Барселона привлече Хуан Анхел Роман
Носителят на купата на Испания Барселона привлече футболист на Манчестър Сити, съобщиха от ръководството на каталунския тим.


Става дума за Хуан Анхел Роман, който бе част от дублиращия тим на "гражданите". 19-годишният играч ще се присъедини към втория отбор на Барса, след като парафира контракт за 3 години. Клаузата за откупуване възлиза на 12 милиона евро.

Интересното е, че Роман е юноша на градския съперник на "блаугранас" Еспаньол. Той се превръща в първата покупка на новия треньор на Барселона Тито Виланова, който замени на поста Пеп Гуардиола.

Хуан Анхел Роман е атакуващ полузащитник, като той премина от Еспаньол в Манчестър Сити преди три години. Тогава "небесно-сините" от Манчестър платиха за правата му 1.25 милиона евро.

"Моят тригодишен престой в Англия ми помогна да узрея и да стана физически по-силен", каза Роман в официалния сайт на Барселона.

"Нямам търпение да започна да играя за Барса и да се уча. Когато чух за интереса на новия ми отбор към мен, това беше моят основен приоритет."

"Мога да ви уверя, че ще работя много здраво и ще дам всичко от себе си на терена", завърши своето изказване Хуан Анхел Роман, който е играл за младежките гарнитури на испанския национален отбор по футбол.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар