вторник, 19 юни 2012 г.

ПРОГНОЗА: Англия-Украйна

ПРОГНОЗА: Англия-Украйна
Англия – Украйна, среща от Група "D" на Евро 2012. Стадион "Донбас Арена", Донецк. 21:45 часа българско време. Директно в Gol.bg.


Решителен мач и за двата отбора. Украйна се нуждае от победа, за да продължи на четвъртфинал, а на англичаните ще бъде достатъчно и равенство. Всъщност "трите лъва" може да се класират дори и при поражение, но за да се случи това, Франция трябва да загуби с определен резултат от Швеция. Момчетата на Рой Ходжсън обаче едва ли ще направят грешката да играят за хикс, или пък да се надяват на старанието на вече отпадналите шведи, така че със сигурност ни очаква интересен и напрегнат двубой.

АНГЛИЯ

Вратари: Джо Харт (Манчестър Сити), Робърт Грийн (Уест Хям), Джак Бътланд (Бирмингам)

Защитници: Ашли Коул и Джон Тери (и двамата от Челси), Глен Джонсън и Мартин Кели (и двамата от Ливърпул), Фил Джоунс (Манчестър Юнайтед), Лейтън Бейнс и Фил Ягиелка (и двамата от Евертън), Джолеън Лескът (Манчестър Сити)

Полузащитници: Стивън Джерард, Джордан Хендерсън и Стюърт Даунинг (и тримата от Ливърпул), Скот Паркър (Тотнъм), Джеймс Милнър (Манчестър Сити), Тио Уолкът и Алекс Окслейд-Чембърлейн (и двамата от Арсенал), Ашли Йънг (Манчестър Юнайтед)

Нападатели: Дани Уелбек и Уейн Руни (Манчестър Юнайтед), Анди Керъл (Ливърпул), Джърмейн Дефоу (Тотнъм)

Вероятен състав: Харт, Джонсън, Тери, Лескът, Коул, Милнър, Джерард, Паркър, Йънг, Руни, Уелбек


УКРАЙНА

Вратари: Андрий Пятов (Шахтьор Донецк), Олександър Гориянов (Металист Харков), Максим Ковал (Динамо Киев)

Защитници: Олександър Кучер, Вячеслав Шевчук и Ярослав Ракитски (и тримата от Шахтьор), Тарас Михалик и Йевген Хачериди (и двамата от Динамо Киев), Богдан Бутко (Иличевец Мариупол), Йевген Селин (Ворскла Полтава).

Полузащитници: Анатолий Тимошчук (Байерн Мюнхен), Олег Гусев, Олександър Алиев, Андрий Ярмоленко и Денис Гармаш (всички от Динамо Киев), Руслан Ротан и Йевген Коноплянка (и двамата от Днепър Днепропетровск), Сергий Назаренко (Таврия Симферопол)

Нападатели: Андрий Шевченко и Артьом Милевский (и двамата от Динамо Киев), Андрий Воронин (Динамо Москва), Йевген Селезньов и Марко Девич (и двамата от Шахтьор Донецк)

Вероятен състав: Пятов, Хачериди, Михалик, Гусев, Селин, Тимошчук, Назаренко, Коноплянка, Ярмоленко, Воронин, Шевченко


Прогноза на Gol.bg:

Голямата новина за Англия е, че в състава се завръща звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Руни. Най-резултатният англичанин във Висшата лига за изминалия сезон най-вероятно ще попадне сред титулярите на "трите лъва", след като изтърпя наказанието си от два мача.

Междувременно селекционерът на Украйна Олег Блохин има сериозен проблем. Андрий Шевченко продължава да се възстановява от травма в коляното и според треньорския щаб на домакините на Евро 2012 шансът нападателят да играе е 50 на 50.

Още преди първата среща на украинците с Швеция Шева не се намираше в оптимална физическа форма, но в крайна сметка ветеранът излезе на терена и с двете си попадения във вратата на Исаксон донесе победата на своя отбор. И сега легендарният футболист би трябвало да стисне зъби и да поведе тима си срещу коравите англичани.

За отбелязване е обаче, че тази вечер Украйна ще търси първия си успех на стадион "Донбас Арена" в Донецк. Съоръжението, което използва Шахтьор, определено не носи късмет на украинците – тук те имат две равенства и четири поражения.

И днес на възпитаниците на Олег Блохин ще бъде изключително трудно въпреки сериозната подкрепа за тима от трибуните. Напрежението от изискването за победа на всяка цена вероятно ще окаже влияние върху Украйна и Англия може да се възползва от това.

Резултат: Англия – Украйна 2:1

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар