неделя, 10 юни 2012 г.

Мария Шарапова е новата кралица на Ролан Гарос

Мария Шарапова е новата кралица на Ролан Гарос
Бъдещата номер 1 в световния тенис Мария Шарапова е новата шампионка от тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция в Париж – Ролан Гарос.



Това стана факт, след като преди минути рускинята спечели по категоричен начин финалния сблъсък на “Филип Шатрие”, надигравайки с 2:0 сета Сара Ерани, в отделните части 6/3, 6/2.

Така Шарапова стана едва шестата тенисистка в т.нар. “оупън ера”, която е покорила и четирите турнира от Големия шлем и се нареди до тенис-легенди като Маргарет Корт, Крис Евърт, Мартина Навратилова, Щефи Граф и Серена Уилямс.

Двубоят днес започна по възможно най-добрия начин за Маша, която се възползва максимално от вцепенението, което бе обхванало италианката, за десетина минути си осигури комфортна преднина от 4/0 и дори имаше възможността да сервира за още по-голям аванс.

В този момент обаче Ерани най-накрая успя да се оттърси от огромния психологически товар и загатна за възможностите си, като трябва да отбележим, че и Шарапова понижи качеството си на игра, което доведе два бързи гейма в сметката на “поко гиганте”.

Усетила задаващата се опасност рускинята повиши децибелите, а с тях и силата на ударите си от основната линия, отново изпрати италианката в глуха защита и без проблеми затвори сета след 6/3.

Нещо повече, на старта на втората част Шарапова поведе с 2/0, а впоследствие и с 4/1 и въпреки че Ерани върна единия от пробивите, спаси два мачбола и пласира две вълшебни скъсени топки, силите й за нещо повече не стигнаха и така след час и половина игра Мария Шарапова стигна до шампионката титла.
Мария Шарапова след спечелената шампионска точка
Мария Шарапова след спечелената шампионска точка:

Статистиката от двубоя:


Шарапова Ерани
601-ви сервис %79
6Асове0
5Двойни грешки1
 5/13Възможности за пробив 2/5
37Уинъри12
29Непредизвикани грешки11
71Общо спечелени точки50


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар