петък, 15 юни 2012 г.

Дел Боске: Срещу Хърватия ще играем за победа

Дел Боске: Срещу Хърватия ще играем за победа
Селекционерът на Испания Висенте дел Боске бе категоричен, че иберийците ще търсят победа срещу Хърватия в последния си мач от групата.


Равенство от 2:2 нагоре ще прати и двата тима напред в надпреварата за сметка на италианците, но след разгрома над Ирландия с 4:0 специалистът бе категоричен.

“Със сигурност ще опитаме да спечелим. Ние сме честни спортисти и изобщо няма да правим сметка, че и равенство 2:2 би ни класирало” коментира той.

През 2004 година Адзурите си изпатиха от подобно нещо, когато Дания и Швеция врътната точно такова равенство в групата, трите отбора приключиха с по 5 точки, но италианците изгоряха.

Дел Боске естествено остана доволен от убедителната победа. “Много съм доволен. Искахме да спечелим по-убедително от хърватите и го направихме. Това ни дава повод за оптимизъм. Действахме солидно в нападение и отправихме 26 удара, което не е малко. В защита се справихме във въздуха и това бе важно” изтъкна той.

По отношение на дебата кой трябна да играе в атака и двата гола на Торес, той каза: “И в двата варианта се представихме добре. Нито един измежду Торес, Негредо, Йоренте или Сеск не се ползва със специални мои предпочитания. Щом вкарват всичко е наред. Преценихме, че Торес е подходящ за този съперник и той направи точно това, което се очакваше от него”.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар