петък, 8 юни 2012 г.

Шарапова прегази Квитова по пътя си към финала в Париж

Шарапова прегази Квитова по пътя си към финала в Париж
Сочената за абсолютна фаворитка Мария Шарапова достигна до директния сблъсък за трофея от тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж – Ролан Гарос.

Рускинята, която прави невероятен сезон на клей, за първи път в своята кариера е финалистка във френската столица, като нейна опонентка там ще бъде италианката Сара Ерани, за която пък това ще е първи финал на турнир от Голям шлем въобще.
Иначе очакваният с огромен интерес полуфинален сблъсък днес между Шарапова и шампионката от Уимбълдън Петра Квитова не отговори на предварителните нагласи и бе лишен, както от качествен тенис, така и от интрига, след като рускинята почти без бой стигна до убедителното 6/3, 6/3.
Голяма роля за това изигра и силният вятър над “Филип Шатрие”, който допълнително затрудни двете финалистки, но все пак като цяло Маша се адаптира по-добре към тези условия и напълно заслужено стигна до крайния успех.
Пробив в петия гейм доведе до първото предимство за Шарапова, като оттук до края на мача рускинята не изпусна лидерството си, държеше инициативата и принуждаваше своята съперничка често да греши в опитите си да неутрализира атаките й.
При 5/3 световната номер 2 стигна до втори пробив и то на нула, с което затвори първия сет, а въпреки положеното желание от страна на чехкинята картината на корта не се промени особено във втората част и след нова поредица от непредизвикани грешки Шарапова успя да вземе своето и да си върне първото място в световната ранглиста от идния понеделник.
Статистиката от двубоя:
Шарапова Квитова
791-ви сервис %62
3Асове0
3Двойни грешки2
 4/6Възможности за пробив 1/5
15Уинъри10
17Непредизвикани грешки20
63Общо спечелени точки45



Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар