понеделник, 18 юни 2012 г.

Обрат! Найден Найденов стана селекционер на волейболните ни "лъвове"

Обрат! Найден Найденов стана селекционер на волейболните ни "лъвове"
Временният селекционер на националния отбор на България Найден Найденов ще води тима на финалите на Световната лига и на Олимпиадата в Лондон.



Найденов и в момента води волейболистите ни на срещите от световната лига в Аржентина и Португалия. След час и половина заседание на УС на БФВ, вицепрезидентът Петър Кънев излезе и обяви:

„Днешната сбирка имаше една единствена точка в дневния ред – избора на нов национален треньор. Кандидатурата на Камило Плачи отпадна след получен имейл от него, в който се казва, че до края на другата седмица ще има яснота относно разрешение от лекар дали може да бъде треньор".

"Така пред нас останаха две кандидатури – тези на Мартин Стоев и Найден Найденов и след тайно гласуване, мога да ви обявя, че новият треньор на България се казва Найден Найденов".

"Договорът му ще бъде до края на летните олимпийски игри в Лондон. След това ще бъде обявен конкурс за нов селекционер. Камило Плачи ще изпълни договора си до края, като ще остане помощник треньор на тима ни".

"По отношение на това, че Радостин Стойчев в момента води тренировките, на националите, които са в София, ща кажа, че това е пропуск на федерацията и в 17:00 официално ще му връчим документите по прекратяване на контракта ни с него".

"Темата Матей Казийски е отворена за нас, като той може да се върне в тима ни. Говорихме с Найден Найденов и той потвърди, че е готов да бъде старши треньор на националния ни тим и на Олимпиадата".

"Потвърждавам, че на Общото събрание в Правец бе гласуван нов четиригодишен мандат на ръководството на федерацията.“

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар