вторник, 19 юни 2012 г.

В Германия: Гуардиола поема Байерн от 2013 година

В Германия: Гуардиола поема Байерн от 2013 година
Байерн Мюнхен е на път да си гарантира сензационен трансфер. Според най-тиражния вестник в Европа "Билд" баварците ще си осигурят подписа на бившия треньор на Барса Пеп Гуардиола.


Испанският специалист ще застане начело на Байерн през лятото на 2013 година, когато изтича договора на 67-годишния Юп Хайнкес, допълва изданието.

Гуардиола спечели всяка една възможна купа начело на Барселона и взе общо 14 трофея, от които най-важните бяха двата триумфа в Шампионската лига и трите поредни титли на Испания.

Спортният директор на Байерн Кристиян Нерлингер е присъствал на финала на купата на Испания на 25-ти май, когато Барса разби с 3:0 Атлетик Билбао. Официалната цел на визитата: дефанзивният ас на баските Хави Мартинес.

Според "Билд" обаче Нерлингер е бил забелязан да провежда разговор с Пере Гуардиола - братът и агент на Пеп. Бившият наставник на Барса дори отказа оферта от Челси. Роман Абрамович му предлагаше 13 милиона евро годишно, за да води "сините".

В Германия спекулират, че причина за отказа на Гуардиола е предварително споразумение с Байерн, който е единственият клуб в Европа, който работи на печалба 18 поредни години. И не е зависим от богат собственик.

Според изданието Гуардиола вече е започнал да изучава немски език, като той ще има близо една година, за да се подготви перфектно. Освен това в Байерн вече са спокойни, че е намерен най-добрият възможен наследник на Юп Хайнкес.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар