сряда, 27 юни 2012 г.

Гришо с великолепна победа на старта на Уимбълдън

Гришо с великолепна победа на старта на Уимбълдън
Най-добрият наш тенисист Григор Димитров започна с фантастична победа участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.


В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, младият хасковлия отстрани с 3:1 сета поставения под номер 32 в основната схема Кевин Андерсън, в отделните части 7/5, 7/6, 6/7, 6/3.

Срещата започна напълно според предварителните очаквания – с подчертано надмощие на сервиращите, като само в петия гейм Димитров имаше известни затруднения в собствения си сервис гейм, но за щастие до пробив не се стигна, а малко след това мачът бе прекратен за около час, заради дъждовните облаци над “Ол Инглънд клъб”.

При подновяването на играта Гришо стигна до две възможности за пробив, но с мощни начални удари Андерсън успя да се измъкне от критичната ситуация и да удържи подаването си.

Последваха минути, в които сервиращите нямаха почти никакви проблеми, за да се стигне до ключовия дванадесети гейм (при 6/5), в който българинът най-накрая успя да оползотвори шанса си за брейк, с което сложи точка на този така оспорван първи сет.

В началото на втората част обаче Григор допусна известно разколебаване в представянето си и в третия гейм му се наложи да отразява цели шест възможности за пробив, но точно в този момент първата ни ракета демонстрира железен характер и не допусна да загуби подаването си.

Оттук до самия край на сета българинът почти не се забърка в неприятности, но и южноафриканецът бе на висота и така се стигна до неизбежния тайбрек, който трябваше да реши съдбата на тази част.
Гришо започна великолепно, като след безупречен ретур стигна до ранен минибрейк, но с агресивна игра и мощен форхенд по диагонала Андерсън заличи изоставането си и изравни за 3:3.

След смяната на полетата обаче започна и наказателната акция на Григор, който след серия от фамозни отигравания спечели четири поредни точки и така стигна до необходимото му 7:3.

В третия сет изглеждаше така, сякаш българинът има игрово предимство, успя на няколко пъти да постави под напрежение своя съперник, но в десетия гейм, като от нищото Димитров трябваше да отразява сетбол.

С мощен сервис нашият състезател отрази надвисналата опасност, като същото упражнение се повтори и в дванадесетия гейм, преди да се стигне до втори тайбрек.
В него Андерсън бе по-настоятелен, възползва се от две непредизвикани грешки на Григор и след 7:4 измъкна сета и се върна в мача.

За щастие така стеклите се събития не оказаха негативно влияние върху Григор и в четвъртия сет той продължи с великолепните си изяви, като в осмия гейм стигна до решителен пробив за 5/3, след който по безапелационен начин сервира за крайната победа.

Така българинът защити точките си от миналата година, а във втория кръг от надпреварата ще се изправи срещу кипъреца Маркос Багдатис.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар