неделя, 17 юни 2012 г.

Роналдо класира Португалия на 1/4 финал, Холандия е аут от "Евро 2012"

Роналдо класира Португалия на 1/4 финал, Холандия е аут от "Евро 2012"
Португалия обърна с 2:1 Холандия в среща от Група "В" на Евро 2012 и се класира на 1/4 финал. "Лалетата" пък ще трябва да си стегнат багажа от турнира, след като записаха трета поредна загуба, което не им се бе случвало от 1990 година насам.


Този успех определено е за Кристиано Роналдо, който тотално разнебити холандците, вкара им два гола, направи ги за смях и за пореден път доказа, че в момента е звездата на "мореплавателите".

За първи път Роналдо вкарва два гола в един мач на голямо първенство, иначе е вкарал на 2 световни и 3 европейски финали.

Страхотен мач за Португалия направиха и почти всички съотборници на Роналдо. Те доминираха през по-голямата част от мача, създадоха половин дузина чисти голови положения, удариха една греда, вкараха два гола и заслужено са на 1/4 финал.

"Мореплавателите" ще срещнат в следващата фаза Гърция. Холандците от своя страна започнаха отлично мача, поведоха в резултата, но след това тотално разочароваха и са аут от турнира.

Холандия започна много мощно срещата и притисна португалците в собствената им половина. В 4-ата минута Ариен Робен чукна топката с петичка към Грегори ван дер Вил по дясното крило, последва центриране в наказателното поле на Португалия, където Уесли Снайдер стреля силно, но до дясната греда в аут.

Последва и силен удар на Рафаел ван дер Ваарт от дъгата на наказателното поле, но топката се отби от тялото на Пепе. Отговорът на Португалия бе удар на Кристиано Роналдо от фаул, но в стената изградена от холандски играчи.

Така се стигна до 11-ата минута, когато заслужено Холандия вкара. Ариен Робен пусна топката към Рафаел ван дер Ваарт, който със страхотен удар от дъгата на наказателното поле опъна мрежата на "мореплавателите" за 0:1.

От тук до края на полувремето на терена имаше само един отбор и това бе Португалия. В 16-ата минута Кристиано Роналдо направи феноменален пробив по лявото крило, рязко смени посоката на движението си и стреля от границата на наказателното поле, но прати топката в дясната греда на холандците.

Минута по-късно пък Грегори ван дер Вил направи страхотна издънка, като изведе Елдер Пощига сам срещу Маартен Стекеленбург, но Пощига стреля в тялото на вратаря. В 23-ата минута "мореплавателите" сътвориха пореден пропуск, след като Роналдо стреля от упор с глава, от точката на дузпата, но Маартен Стекеленбург показа класа и спаси.

Логичното се случи пет минути по-късно и Португалия успя да изравни. "Мореплавателите" сътвориха страхотна многоходова атака, при която защитата на Холандия заспа и изпусна Кристиано Роналдо, който останал сам срещу Маартен Стекеленбург технично вкара за 1:1.

Последва нов страховит удар на Роналдо, от повече от 35 метра, но Маартен Стекеленбург с мъка отрази. Това бяха изключително силни минути за португалците, но те изпуснаха да вкарат втори гол.

Така се стигна до последните минути на полувремето, когато Роналдо отново имаше шанс за попадение, но стреля до дясната греда.

Второто полувреме започна с нови португалски атаки. В 49-ата минута Жоао Моутиньо шутира мощно от границата на наказателното поле, но прати топката високо над вратата. Последва и неточен удар на Роналдо.

В 53-ата минута Холандия можеше да поведе за втори път, но Рон Влаар от чиста позиция с глава не успя да намери мрежата на португалците. Седем минути по-късно Португалия вкара втори гол, но попадението на Елдер Пощига правилно бе отменено поради явна засада на Пощига при подаването към него на Роналдо.

Последва страхотна контра за "мореплавателите". Роналдо пое една топка от собствената си половина и навърза отбраната на Холандия, последва пас към Фабио Коентрао, който стреля технично от границата на наказателното поле, но Маартен Стекеленбург отрази.

В 72-ата минута Роналдо направи добър пробив отляво и пусна чудесна топка в наказателното поле към далечната греда, където Нани трябваше да вкара, но пропусна. Две минути по-късно португалците сътвориха страховита контра, която завърши с пас към Роналдо в наказателното поле.

Той финтира защитник и прати топката в близкия ъгъл за 2:1. Холандците можеше да изравнят в 83-ата минута, но Ван Дер Ваарт натресе страничната греда. Последва и пропуск на Ван Перси, който от чиста позиция прати топката в аут. До края на мача не се случи нищо интересно и Португалия е на 1/4 финал, а Холандия е аут.


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар