понеделник, 11 юни 2012 г.

ПРОГНОЗА: Франция - Англия

ПРОГНОЗА: Франция - Англия
Франция - Англия, двубой от група "D" на Евро 2012. Стадион "Донбас Арена" в Донецк, 11-ти юни от 19.00 часа - пряко по Gol.bg


Разширен състав на Франция:


Вратари: Лорис, Манданда, Карасо

Защитници: Мбива, Дебюши, Ревейе, Клиши, Евра, Косиелни, Мексес, Рами, Кабул

Полузащитници: Диара, Мвила, Мартин, Гюркуф, Матуиди, Кабай, Малуда, Насри, Рибери, Бен Арфа

Нападатели: Жиру, Менес, Валбуена, Реми, Бензема


Групата на Англия:

Вратари:  Харт, Грийн, Руди

Защитници:  Бейнс, Кейхил, Коул, Джонсън, Джоунс, Лескът, Тери

Халфове:  Бари, Даунинг, Джерард, Лампард, Окслейд-Чембърлейн, Паркър, Йънг, Милнър

Нападатели:  Руни, Уолкът, Дефоу, Уелбек, Керъл


Прогноза на Gol.bg: 

Един от класическите сблъсъци между две от най-успешните футболни нации на Стария континент. Франция и Англия винаги са част от фаворитите за титлата, без значение от моментното си състояние.

Преди четири години "петлите" станаха за посмещише, отпадайки още в груповата фаза. "Трите лъва" от своя страна изобщо не пътуваха за Австрия и Швейцария. През 2004 година Франция спечели с 2:1 мача срещу Англия - двата отбора излязоха без проблеми от групата, но отпаднаха на една и съща фаза - четвъртфиналите.

Сега французи и англичани са жадни за реванш. Според мнозина специалисти момчетата на Лоран Блан са "скрит фаворит" за титлата. "Трикольорите" рядко записват три слаби участия на големи форуми и след финала на Мондиал 2006 като че ли вече е дошло времето да видим избухвнето на Франк Рибери, Самир Насри и Хатем Бен Арфа за националния отбор.

Англия по традиция притежава силни единици, но друг е въпросът дали в тима ще бъде открит отборния дух. Уейн Руни е наказан, Анди Керъл не е в най-добрата си форма, а след дългия сезон в английската Висша лига умората може да се окаже най-големия враг на островитяните.

Селекционерът Рой Ходжсън притежава голям опит както на клубно, така и на международно ниво. Но в същото време Лоран Блан е един от най-прогресиращите млади треньори в Европа.

Логиката сочи да заложим на постно равенство, тъй като това е първи мач и за двата тима на шампионата и едва ли те ще искат да рискуват. Ние обаче се надяваме да видим дзинамичен и отворен сблъсък с много голове, които да доведат до една "красива" загуба за англичаните, които не се чувстват особено комфортно на европейски финали.

Резултат:  Франция - Англия  3:2

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар