понеделник, 25 юни 2012 г.

Джерард: Прибираме се с разбити сърца

Джерард: Прибираме се с разбити сърца
Лотарията на дузпите отново не донесе късмет на Англия. Островитяните отпаднаха на четвъртфинал от Евро 2012 след поражение от Италия с дузпи. Редовното време и продълженията завършиха 0:0, но англичаните паднаха 2:4 при ударите от бялата точка. Капитанът Стивън Джерард бе съкрушен.

"Всички се справяхме отлично с дузпите на тренировките. Всеки път, когато излизахме на терена мисля, че карахме нашата страна да се гордее от нас, но отново се прибираме у дома с разбити сърца. Това е трудно да бъде прието", заяви Джерард.

Това е поредното отпадане с дузпи на Англия. От 7 подобни мача, само в един островитяните триумфират - през 1996 г. срещу Испания на четвъртфинал. Трите лъва губят при дузпите през 1990 (срещу Германия), 1996 (Германия), 1998 (Аржентина), 2004 (Португалия) и 2006 (Португалия) и сега срещу Италия. Англия напуска Евро 2012 без загуба.

"Мъчно ми е за играчите, които от първия ден даваха всичко от себе си. Днес също беше така. Мислехме си, че този път ще имаме малко повече късмет при дузпите, но явно не беше писано. Поздравления и за Италия, защото те са страхотен отбор и извадиха късмет при дузпите", добави Джерард.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар