понеделник, 25 юни 2012 г.

Уимбълдън – ден 1

Уимбълдън – ден 1
Ето че поредното издание на най-старият турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Великобритания - вече е на старт, като още в първия ден на надпреварата ще имаме възможността да видим в действие някои от топ фаворитите за трофея.

Разбира се за всички нас българите, мачът с централно значение е този между първата ни ракета Цвети Пиронкова и състезаващата се за Сърбия рускиня Весна Долонц.
Цвети ни поднесе толкова много радости с изявите си на “Ол Инглънд клъб” през последните две години, така ще сега всички ние сме заредени с очакване и оптимизъм.
Долонц започна кампанията си още от квалификациите и към момента заема 205-то място в световната ранглиста и не би трябвало да е сериозно препятствие по пътя на пловдивчанката към втория кръг от надпреварата.
Двубоят е втори от програмата на корт номер 4, който за съжаление не е телевизионен и се очаква да започне не преди 15.00 часа българско време.
Все пак има доста други мачове, които могат да се гледат днес и предизвикват интерес, като шоуто на централния корт ще открият шампионът и номер 1 в света Новак Джокович и испанецът Хуан Карлос Фереро.
6-кратният носител на трофея Роджър Федерер също ще изиграе днес първия си двубой, като негов съперник е Алберт Рамос, а най-любопитният сблъсък при дамите е този между две бивши водачки в световната ранглиста – Ким Клайстерс и Йелена Янкович.
Ето и програмата на по-интересните сблъсъци за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)
часЦентрален кортчасЦентрален корт
15.00 ч.Новак Джокович15.00 ч.Давид Налбандиян
 Хуан Карлос Фереро Янко Типсаревич
следваМария ШараповаследваРоджър Федерер
 Анастасия Радионова Алберт Рамос
следваТомаш БердихследваКим Клайстерс
 Ернест Гулбис Йелена Янкович
часкорт №4  
13.30 ч.Фернандо Вердаско  
 Джими Ванг  
следваЦвети Пиронкова  
 Весна Долонц

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар