понеделник, 11 юни 2012 г.

Рафа Надал оформи великолепната си седморка в Париж

Рафаел Надал спечели за рекорден седми път титлата от Откритото първенство на Франция по тенис в Париж
Рафаел Надал спечели за рекорден седми път титлата от Откритото първенство на Франция по тенис в Париж, след като във финалния двубой се наложи с 3:1 сета над световния номер 1 Новак Джокович, в отделните части 6/4, 6/3, 2/6, 7/5.


Както вече ви информирахме заради дъждовното време над френската столица заключителният двубой на “Филип Шатрие” бе прекъснат снощи в началото на четвъртата част при резултат 2/1 за сърбина и преднина от едни пробив.
При подновяването на играта днес обаче испанецът успя да заличи моментално изоставането си, след доста агресивна игра и решителна намеса на мрежата.
За да е пълен драматизмът, преди началото на десетия гейм (при 5/4 за Надал), дъждовните облаци над Ролан Гарос отново решиха да си поиграят с нервите на двамата състезатели и двубоят бе прекъснат за четвърти път, но само за около 5-6 минути.
При поредното рестартиране на срещата Ноле показа завидно хладнокръвие и успешно сервира за оставане в мача, но в дванадесетия гейм неизбежното се случи и Надал стигна до така важния за него пробив, с който на практика сложи точка на спора.
Така испанецът “спаси” легендарното постижение на Род Лейвър, но пък от друга страна окончателно остави зад себе си рекорда на Бьорн Борг и стана единственият тенисист в историята на аристократичната игра, който седем пъти е печелил Откритото първенство на Франция.

Ето и статистиката от финала:
Надал Джокович
621-ви сервис %59
4Асове3
4Двойни грешки4
29Непредизвикани грешки53
34Уинъри39
 9/17Възможности за пробив 7/10
125Общо спечелени точки116



Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар