понеделник, 25 юни 2012 г.

Цвети Пиронкова с фантастичен обрат на "Уимбълдън"

Цвети Пиронкова с фантастичен обрат на "Уимбълдън"
Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова започна с победа участието си в тазгодишното издание на третия за сезона турнир от Големия Шлем – Откритото първенство на Великобритания „Уимбълдън“.


Пловдивчанката, която през 2010 г. достигна до полуфиналите на надпреварата, а миналата година игра четвъртфинал, успя да отстрани в първия кръг трудно квалификантката Весна Долонц (Сърбия) с 5/7, 6/0, 7/5.

Състезаващата се за Сърбия рускиня, намиращата се към момента на 206-то място в световната ранглиста, започна срещата с завидно самочувствие и след ранен пробив поведе с 3/1.

Постепенно обаче Цвети намери ритъма си на игра, неутрализира предимството на своята опонентка и след серия от три поредно спечелени гейма принуди Долонц да сервира за оставане в сета в десетия гейм (при 4/5).

За съжаление обаче рускинята не само че не се поддаде на напрежението и изравни за 5/5, но успя в последния възможен момент отново да стигне до брейк и на практика да измъкне първия сет, повеждайки в резултата.

Във втората част Пиронкова обаче буквално прегази слисаната Долонц, като не й позволи дори да се разпише за крайното 6/0.

В заключителния трети сет Пиронкова поведе с ранен пробив за 3/1, но в последствие рускинята изравни, за да се стигне до 12-ия гейм, в който Цвети отново спечели подаването на противничката си и така сложи точка на спора.

Във втория кръг на българката предстои значително по-сериозно предизвикателство, тъй като тя ще се изправи срещу основната фаворитка за титлата и световна номер 1 Мария Шарапова.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар