събота, 9 юни 2012 г.

Дик Адвокаат: Трябва да сме по-ефективни

Треньорът на Русия Дик Адвокаат заяви, че е доволен от представянето на отбора си при победата с 4:1 над Чехия в първия си мач от европейското първенство
Треньорът на Русия Дик Адвокаат заяви, че е доволен от представянето на отбора си при победата с 4:1 над Чехия в първия си мач от европейското първенство. Той обаче поиска футболистите му да подобрят ефективността си.



Въпреки че Алан Дзагоев вкара два гола, а по един добавиха Роман Широков и резервата Роман Павлюченко, Русия пропусна редица добри възможности. Освен това трябваше да се притеснява за победата заради гола на Вацлав Пиларж за 2:1 през втората част.

"Много сме доволни, отбелязахме четири гола. Това е много добър резултат за международен мач. Но можехме да отбележим още голове. Трябваше да вкараме повече, защото имахме много шансове", заяви холандецът, който знае, че невинаги ще се отварят толкова много възможности за гол.

"При 2:1 си направихме живота тежък. Трябва да да подобрим играта в това отношение, защото някой по-добър отбор вероятно ще ни вкара повече голове. Можеше да стане 2:2. Имаше моменти, в които трябваше да сме по-остри, в някои моменти имаха пространства и бяха много опасни", добави той.

"Но все пак това беше първият ни мач и сме много доволни от резултата", каза той.

За чешкия треньор Михал Билек началото на евро 2012 е било трагично, а сега му предстои бързо прегрупиране на силите за следващия двубой с Гърция.

"Мисля, че започнахме добре, в първите 15 минути притежавахме добре топката и имаше няколко атаки, които не успяхме да завършим. След това загубихме топката в противниковата половина, контраатакуваха ни бързо си платихме за грешката", заяви той.

"Опитахме се да променим нещата след почивката, вкарахме гол, но след това загубихме топката и съперникът ни отново ни наказа. Имахме проблеми с комбинациите в полето на Русия и затова те създадоха толкова много възможности", добави той.

"Много сме разочаровани, но сега трябва да съберем сили и да вдигнем духа на отбора. Все имаме шансове, а играчите ми имат два мача, в които да покажат възможностите си", завърши Билек.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар