сряда, 27 юни 2012 г.

Рафа Надал не допусна изненада срещу Томас Белучи

Рафа Надал не допусна изненада срещу Томас Белучи
Поставеният под номер 2 в основната схема и миналогодишен финалист в надпреварата Рафаел Надал започна с чиста победа участието си на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

В среща от първия кръг на надпреварата, играна на централния корт на “Ол Инглънд клъб”, испанецът успя да отстрани с 3:0 сета представителя на Бразилия Томас Белучи, в отделните части 7/6, 6/2, 6/3.
Двубоят започна кошмарно за Надал, който изобщо не можеше да намери ритъма си на игра и след два поредни пробива изоставаше с 0/4. Типично в свой стил обаче Рафа успя навреме да нанесе нужните корекции и да изравни за 4/4.
Последваха минути, в които сервиращите без проблеми удържаха подаванията си, а в тайбрека световният номер 2 бе безапелационен и след категоричното 7:0 успя да измъкне първата част.
Оттук до края на мача Надал вече изцяло контролираше събитията на корта, като изключим един кратък отрязък в третата част, пречупи съпротивата на бразилеца и напълно резонно стигна до крайната победа и място във втория кръг на турнира.
Още по-категоричен пък бе стартът на поставения под номер 5 в основната схема Жо-Вилфред Цонга, който без проблеми отстрани бившият лидер в световната ранглиста Лейтън Хюит с 6/3, 6/4, 6/4.
Резултати:
I кръг:     
 /мъже/:     
      
Давид Гофен3666 
Бърнард Томич6344 
      
Никола Маю6567 6
Паоло Лоренци3775 2
      
Лукаш Лацко766  
Адреан Унгур613  
      
Маркос Багдатис666  
Алберт Монтанес244  
      
Ал. Дългополов667  
Алекс Богомолов345

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар