събота, 9 юни 2012 г.

Джокович подчини Федерер и за първи път достигна до финала на Ролан Гарос

Джокович подчини Федерер и за първи път достигна до финала на Ролан Гарос
Новак Джокович срещу Рафаел Надал е тазгодишният финал на втория за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Франция по тенис в Париж – Ролан Гарос.


Това стана факт, след като по-рано днес испанецът срази с 3:0 сета своя сънародник Давид Ферер, а преди минути, на “Филип Шатрие”, световният номер 1 отстрани със същия резултат Роджър Федерер, в отделните части 6/4, 7/5, 6/3.

Така мечтаният полуфинален сблъсък започна с известно закъснение, заради непостоянното време над френската столица, а в самото начало Федерер бе по-концентриран и след изключително агресивна игра стигна до пробив за 3/2.

Вместо да използва психологическото си предимство обаче Роджър допусна неочакван спад в представянето си, който позволи на Джокович не само да върне светкавично брейка от нищото, но и след нов пробив в десетия гейм да запише първата част в своя актив.

Всичко изглеждаше като лош отминал сън за феновете на Маестрото в началото на втората част, след като той не само че не прие негативно развитието на събитията, а напротив с голяма желание стигна до два пробива аванс за 3/0 и по всичко изглеждаше, че е на път да възстанови статуквото на корта.

Уви, не се получи точно така. С безупречната си игра от дъното на корта Джокович укроти устрема на швейцареца, бавно и методично заличи аванса му, поведе с 6/5, а в дванадесетия гейм дочака поредната порция грешки на Федерер и така поведе с 2:0 сета.

В заключителния трети сет Роджър тотално изпусна инициативата, така и не промени нищо в тактически план, което да изненада донякъде сърбина, позволи Джокович да продължава да го тормози на бекхенд и така след малко повече от два часа игра бе принуден да приеме поражението.

За Ноле пък тази победа означава, че той за първи път в своята кариера достигна до директния сблъсък за трофея от Ролан Гарос, а при една следваща победа в неделя, той ще стане първият тенисист от 43 години насам, който за последно е притежавал и четирите трофея от Големия шлем едновременно.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар