петък, 27 април 2012 г.

Официално: Гуардиола напуска Барселона

Официално: Гуардиола напуска Барселона
Ерата на Хосеп Гуардиола начело на Барселона ще приключи официално на 30-ти юни. На специална пресконференция на „Камп Ноу" треньорът призна, че няма да поднови контракта си и ще напусне Барса след края на сезона. Неговият пост ще заеме Тито Виланова, който в момента е помощник на Гуардиола.


„Причината е проста: 4 години са достатъчни", сподели Гуардиола пред представителите на медиите.

„Още в началото на декември казах на президента, че ще напусна поста след края на сезона. Искам ясно да се разбере, че това беше много трудно решение. Винаги съм смятал, че четири години са цяла вечност за един треньор в даден отбор. Е, тогава аз бял цяла вечност в Барселона. Ужасно уморен съм. Новият треньор е в състояние да даде много на Барса. Желая му успех", коментира Гуардиола.

Откакто застана начело на Барселона през 2008-ма година, Хосеп Гуардиола спечели 13 трофея - два пъти Шампионската лига, 3 пъти титлата в Ла Лига, веднъж Купата на Краля, три пъти Суперкупата на Испания и два пъти световното клубно първенство.

Последните 10 дни обаче може би бяха най-трудните за Гуардиола начело на Барса. Воденият от него отбор отпадна от Шампионската лига на фаза полуфинал, след като бе отстранен от Челси.

Между двата двубоя с лондончани Барса сдаде и титлата в Испания, губейки с 1:2 у дома от вечния си съперник Реал Мадрид. Все пак Гуардиола има шанс да вземе още един трофей като треньор на Барселона – този в турнира за Купата на Краля, където Барса е на финал заедно с Атлетик Билбао.

Източник topsport.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар