вторник, 19 юли 2011 г.

Левски хвърли трансферна бомба, взе играч на Парма

Испанското крило Тони Калво е новото попълнение на Левски. Калво пристига на „Герена” с опцията на свободен агент, след като последните шест месеца бе съотборник на Валери Божинов в Парма. 

Преди това Калво е играл във втория тим на Барселона, където записва 18 мача и три гола. През 2007 прави трансфер в Арис Солун, а там за четири сезона изиграва 117 срещи с 20 гола. 

Калво премина този януари под наем на „Енио Тардини” и дебютира за „дуковете” при историческия разгром с 4:1 над Ювентус. Испанецът обаче изиграва едва три срещи за Парма, тъй като е опериран от херния.

Тони е европейски шампион с „Ла Фурия” при 19-годишните  в Полша през 2006 година.  Тогава в тима негови съотборници са Жерар Пике, Жефрен, Хуан Мата, Диего Капел, Естебан Гранеро и Хави Гарсия. 

Високият 174 сантиметра испанец ще подпише със „сините” контракт за една година. 

Фактът, че Левски участва в Лига Европа и желанието на столичани да спечелят 27-ата си титла на България накарали Калво да приеме предложението на „сините”, които ще му плащат много по-малко от получаваните досега 450 000 евро на сезон в Гърция и Италия.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар