петък, 29 юли 2011 г.

Локо София измъкна геройски хикс във Вроцлав

Локомотив София успя да измъкне доста добър резултат при гостуването си на полския Шльонск Врослав.

Двата тима завършиха при нулево равенство в първата среща от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа.

Въпреки по-силната игра на домакините от Вроцлав, Локо не се предаде и успя да измъкне доста добър резултат от срещата.

Като цяло "Железничарите" създадоха малко опасности пред противниковата врата. Отборът обаче стоеше доста по-добре на терена, отколкото в предишните си евромачове.

Реваншът е след няколко дни в София.



Двубоят започна по-добре за домакините от Шльонск, които притиснаха Локо София в собствената му половина.


Поляците наложиха тотален натиск над "Железничарите", но така и не успяха да стигнат до така желаното попадение във вратата на Галев.

В 10-ата минута се създаде първото опасно положение в мача, след като се получи разбъркване пред вратата на Локомотив, но футболистите на домакините не успяха да се възползват от него.

Гостите все пак също погледнаха към вратата на своя противник и в 16-ата минута се стигна до центриране в наказателното поле на поляците, след което Преслав Йорданов падна на земята. Дузпа за Локо обаче не бе отсъдена, въпреки претенциите на софиянци.

В следващите минути се забеляза, че защитата на "Железничарите" на няколко пъти допусна наивни грешки, които можеха да струват скъпо на тима.

Полските домакини обаче не се възползваха от тях. От средата на полувремето до края Локо заигра доста по-добре и определено се забеляза, че гостите започнаха да действат с доста по-голямо самочувствие.

В 29-ата минута Румен Горанов имаше прекрасен шанс да открие резултата в полза на българския тим, но ударът му мина на сантиметри от гредата.

Пет минути по-късно Локо създаде и второ добро положение. Искрен Писаров отправи силен удар, който обаче бе спасен от стража на домакините.

До края на полувремето резултатът се запази и двата тима излязоха в почивка при нулево равенство.

Второто полувреме започна много по-силно за домакините от Вроцлав, които натиснаха здраво софийското Локо.

В 52-ата минута "Железничарите" извадиха уникален късмет, след като Цвиелонг не успя да реализира на празна врата.

Две минути по-късно пред Шльонск се откри още едно интересно положение - ударът на Собота обаче не срещна очертанията на вратата.

Натискът на домакините продължи и в 57-ата минута Дарко Савич се намеси решаващо и предотврати гол във вратата си.

В 72-ата минута Локо имаше възможност също да сътвори нещо интересно пред противниковата врата, но центрирането от  корнер на Марчо Дафчев не бе засечено от никой.

Три минути по-късно капитанът на домакините Себастиан Мила отправи много хубав удар, който обаче излезе в аут.

Домакините продължиха да натискат своя противник в следващите минути и пропуснаха уникално положение.

В 79-ата минута Собота бе на прекрасна позиция да реализира, но ударът му бе доста слаб.

Няколко минути по-късно Галев се намеси страхотно и изби с върха на пръстите си прехвърлящ удар на Воскамп. До края на мача не паднаха попадения и двата тима завършиха при нулево равенство.
 
ШЛЬОНСК - ЛОКО СОФИЯ 0:0

ШЛЬОНСК: Келемен, Цебелан, Пиетрешак, Василук, Спахич, Собота (83 - Ганчарчик), Цетнарски, Елснер, Мила - к, Цвиелонг (69 - Дудек), Диас (53 - Воскамп)
ЛОКО СОФИЯ: Галев, Савич (69 - Романов), Лахчев, Върбанов, Добрев - к, Горанов, Велев (65 - Дафчев), Иванов,  Атанасов, Писаров, Йорданов (82 - Мешич)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар