вторник, 5 юли 2011 г.

Кралско посрещане за Джокович в Белград

100 000 сърби излязоха снощи на площад “Никола Пешич” в Белград, за да посрещнат своя герой – Новак Джокович, който в неделния следобед завоюва най-престижното отличие в света на тениса, а от вчера официално вече е и номер 1 в класацията на професионалистите.
Еуфорията в западната ни съседка наподобяваше тази от лятото на 1994 година по българските улици, а според експресно проучване в Сърбия Ноле е най-подходящата личност за следващ президент на страната.
Самият Борис Тадич “вече предложи” поста на Джокович, а той в типичния си стил отвърна, че би отстъпил мястото си на Тадич в следващия турнир от Големия шлем.
Джокович, заедно със семейството си и целия му щаб се качиха на открит автобус и още от летището бяха ескортирани от полицията.
След залез слънце процесията достигна централния площад „Никола Пешич”, където над 100 000 души чакаха своя герой да стъпи на импровизираната сцена. На фона на зарята, Новак посвети титлата от Уимбълдън, на всички у дома които са го подкрепяли.
24 - годишният тенисист ще остане няколко дни в Белград, за да се подготви за четвъртфиналите на Купа Дейвис. В края на седмицата той ще изведе тима на Сърбия при гостуването на Швеция.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар