вторник, 19 юли 2011 г.

Найджъл Менсъл: Хамилтън няма глава на раменете си

Пилотът на "Макларън" Люис Хамилтън трябва най-после да се вземе в ръце и да се държи като световен шампион, заяви носителят на титлата във Формула 1 за 1992 г. Найджъл Менсъл.

Ветеранът е разочарован от поведението на своя сънародник в последните няколко старта, в които Хамилтън няколко пъти беше привикван от стюардите заради агресията си на пистата.

Лошата му серия започна с два инцидента в Гран при на Монако, когато извади от състезанието последователно Фелипе Маса и Пастор Малдонадо. Пилотът на "Макларън" беше наказан за това, но опита да се пошегува, че е санкциониран, защото е черен.

Още в следващото състезание в Канада той се блъсна със своя съотборник Дженсън Бътън, а след квалификациите на домашната си писта "Силвърстоун" обвини тима за десетата си стартова позиция.

"Люис все още не е достатъчно зрял и сякаш няма глава на раменете си, заяви Менсъл пред английското списание F1 Racing. - Той трябва да се успокои, защото изпълненията му в Монако бяха ненужни както за него, така и за Формула 1. Стилът му на каране е много слаб, защото няма уважение към никого."

Легендарният пилот даде няколко примера от своя опит на тясното градско трасе в Княжеството. "Да кажеш, че изпреварванията в Монако са невъзможни... Аз ги правех на излизането от тунела. Но изказването му за стюардите след това беше потресаващо. Останах много разочарован. Люис трябва да си спомни, че е бил световен шампион и е длъжен винаги да се държи адекватно", каза 57-годишният Менсъл.
Според него Хамилтън може да вземе положителен пример от своя съотборник Бътън. "И двамата са чудесни световни шампиони и е фантастично да бъдат в един отбор. Дженсън обаче е малко по-зрял", допълни бившият пилот на "Лотус", "Ферари", "Уилямс" и "Макларън".

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар