петък, 22 юли 2011 г.

ОФИЦИАЛНО: Барса взе Санчес за 26 млн.

Дългата сага по преминаването на Алексис Санчес от Удинезе в Барселона приключи. Чилиецът вече е играч на каталунците. Испанският шампион обяви официално привличането на техничаря. Барса ще плати на Удинезе 26 млн. евро. Италианците ще получат още 11,5 млн. в зависимост от представянето на Санчес.

Договорът на чилиеца с Барса е за 5 години. Той ще бъде подписан в понеделник. Повече от месец продължи сагата по трансфера на Алексис. Чилиецът бе обект на интерес от Интер, Ювентус, Челси, Манчестър Сити и Барса. Самият той обаче отхвърли всяка друга възможност освен да играе за Барса. 

От Удинезе усилено опитваха да изкопчат повече пари от испанския гранд. Днес агента на играча Феличевич прекара повече от 3 часа в хотел в Барселона, където се срещна със спортния директор на каталунците Андони Субисарета и Раул Санлехи. На последната част от срещата присъстваше и вицепрезидента на Барса Хосеп Мария Бартоломеу. 

"Удинезе и Барселона се разбраха за трансфера на Алексис Санчес. Цената на сделката е 26 млн. евро плюс още 11,5 млн. бонус. Пристигането на играча е предвидено за началото на следващата седмица. Тогава са медицинските прегледи и подписването на неговия договор. Представянето пред медиите е планирано за понеделник вечерта", се казва в официално изявление на Барселона.

Санчес е на 22 години. Започва кариерата си в Кобрелоа през 2005 г. От 2006 е в Удинезе. Фриуланите го купиха за 3 млн. долара. Игра по един сезон под наем в Коло Коло и Ривер Плейт. През миналия сезон той направи много силно впечатление като вкара 12 гола в 33 мача.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар