понеделник, 11 юли 2011 г.

Меноти: Гуардиола е по-важен за Барса от футболистите на тима

Сезар Луис Меноти заяви, че в основата на успехите на Барселона стои наставникът на тима Пеп Гуардиола.

Меноти, който е селекционер на Аржентина през 1978 година, извеждайки "гаучосите" до първата им световна титла, знае какво значи да водиш Барселона. През 1984 година аржентинецът за кратко е наставник на каталунците.

Той може да се похвали, че е водил най-големите аржентински отбори: Ривър Плейт, Бока Хуниорс и Индепендиенте, който е най-успешният клубен отбор в цяла Южна Америка.

"Вече е доказано, че Гуардиола е много по-важен за Барса от играчите на клуба. Разбира се, той много често казва, че случаят не е такъв, но какво друго би казал той? Не може да твърдиш, че си най-добрият", изригна Меноти пред "Ел Паис".

"Само вижте футболистите на тима. Къде беше Пике преди Гуардиола? А Педро? А Бускетс? Тези играчи станаха феноменални под ръководството на Гуардиола", допълва аржентинецът.

"Навярно става дума и за малко късмет, но е лудост да твърдим, че Гуардиола е успешен треньор само заради своите футболисти", добави 72-годишният ветеран в професията.

"Между Гуардиола и Моуриньо има сходна концепция. Въпреки това между тях разликата е огромна. В света на футбола е имало много треньори като Моуриньо, но никой не е като Гуардиола", завърши Меноти.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар