сряда, 20 юли 2011 г.

"Ферари": Фелипе Маса остава в отбора и следващия сезон

Бразилецът Фелипе Маса ще остане в екипа на "Ферари" във Формула 1 и през следващата година, заяви президентът на Скудерията Лука ди Монтедземоло.

Пилотът няма победа от родната си Гран при през ноември 2008 г. и за втори пореден сезон остава в сянката на своя съотборник и претендент за титлата Фернандо Алонсо. Маса все още не е надвил испанеца в квалификация през настоящия сезон, а слуховете за смяната му с Марк Уебър от "Ред бул" не стихват.

"Маса и Алонсо винаги ни носят нещо повече", заяви Ди Монтедземоло пред "Скай Италия" и допълни, че не смята да прави промени в пилотския тандем.

"През 70-те години хората в спорта разделяха важността между автомобила и пилота 50:50. В наши дни болидът взима надмощие, но за пилота остават 30%, с които може да направи разликата. Алонсо е супер, а Маса се завръща. Пилотите ни не са проблем. Сега е времето за слухове, но за следващия сезон нашите пилоти остават Алонсо и Маса", категоричен бе италианецът.

Президентът на Скудерията смята, че тимът не трябва да се отказва от битката за титлата. След първите девет старта Алонсо е трети и изостава с 92 точки зад лидера Себастиан Фетел, но победата му на "Силвърстоун" върна увереността на отбора.
"Разочаровани сме, че не бяхме там, където искаме още в началото на сезона. Но успехът във Великобритания ни дава надежди, а точките се гледат в края на шампионата", каза Ди Монтедземоло.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар