неделя, 3 юли 2011 г.

Джокович покори и Уимбълдън

Новак Джокович е новият шампион от Откритото първенство на Великобритания по тенис - Уимбълдън, след като преди минути, във финалния двубой, се разправи с миналогодишния носител на трофея Рафаел Надал – 6/4, 6/1, 1/6, 6/3.
Така само два дни след като си осигури първото място в световната ранглиста, Новак Джокович сбъдна и детската си мечта – да вдигне трофея на централния корт на “Ол Инглънд клъб”.
За първи път в историята на мъжкия тенис представител на Сърбия оглавява класацията на професионалистите и за първи път сърбин печели титлата от най-престижната надпревара.
Двубоят днес започна с лек превес за испанеца, който обаче бързо бе заличен, а в десетия гейм Ноле нанесе решителния си удар, печелейки подаването на своя опонент и затваряйки първия сет в своя полза след 6/4.
Това сякаш отново върна Надал към спомените му от предходните четири загубени финала срещу сърбина и във втория сет все още действащия номер едно тотално се изгуби, което бе добре дошло за Ноле и след категоричното 6/1 сърбинът бе само на крачка от сбъдването на мечтата си.
Едва на старта на третия сет “Ел Торо” показа признаци на събуждане, измъкна подаването си за 1/0, а след това най-после стигна и до точка за пробив, която за радост на всички негови привърженици бе реализирана.
Осигурил си вече комфортен аванс от 3/0 Надал не допусна Джокович да се върне в сета и след ново 6/1, този в полза на шампиона, резултатът бе намален.
На старта на четвъртата част Джокович поведе с ранен пробив за 2/0, но Рафа успя моментално да изравни. Стигна се до осмия гейм, в който след двойна грешка и форхенд в аут от страна на Надал, Ноле стигна до така ценния втори брейк, след който сервира за крайния успех.
Статистиката от двубоя:
Джокович
Надал
73
1-ви сервис %
78
7
Асове
5
1
Двойни грешки
1
12
Непредизвикани грешки
15
27
Уинъри
21
 5/6
Възможности за пробив
 3/6
Времетраене: 2.28 ч.


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар