неделя, 31 юли 2011 г.

ЦСКА смачка Литекс и грабна Суперкупата на България

ЦСКА тресна с 3:1 Литекс на стадион "Лазур" в Бургас и грабна Суперкупата на България за рекорден четвърти път. 

Това бе първи официален мач за армейците този сезон, които тотално надиграха шампионите и заслужено вдигнаха трофея. 

Два гола за червените заби Спас Делев, а един добави Янис Зику от дузпа. Точен за Литекс бе Кодо още в самото начало на срещата, но това бе и всичко най-хубаво сътворено от оранжевите, които определено разочароваха. 

ЦСКА изигра перфектно тактически мача и футболистите на Милен Радуканов напълно доминираха. Играчите на Литекс пък бяха твърде плахи, разпиляни и не дадоха никаква индикация, че могат да се противопоставят на армейците. 

Оранжевите завършиха мача в намален състав, след като Том получи червен картон в началото на второто полувреме за удар без топка.


ЦСКА започна много здраво мача и можеше да вкара още с първата си атака, но Спас Делев не успя да опъне мрежата, останал сам срещу Александров. Това бе наказано от футболистите на Литекс, които вкараха от нищото. 

Кодо се възползва от груба грешка в защитата на "армейците" и опъна мрежата на Караджов за 1:0, но останаха съмнения за засада, която обаче не бе отсъдена. 

Малко по-късно Румен Трифонов направи страхотен пробив по лявото крило и центрира остро в наказателното поле на Литекс, където Мишел Платини от три метра не успя да вкара, след като бе блокиран от Петър Занев. 

Логичното се случи в 16-ата минута, когато ЦСКА изравни. Мишел Платини пусна страхотен пас към Спас Делев, който надбяга защитата на ловчанлии и останал сам срещу Александров го простреля за 1:1. 

Веднага след това Мишел Платини направи невероятен пропуск. В 25-ата минута защитата на Литекс сгреши за пореден път и подари топката на Спас Делев, който от дъгата на наказателното поле се опита да прехвърля Александров и сгреши. 

Пет минути по-късно Литекс бе близо до втори гол. Флорес направи пробив по дясното крило, последва остро центриране в наказателното поле на ЦСКА, където обаче Кодо не успя да засече топката в мрежата на Караджов. 

Малко преди почивката Платини направо се подигра със защитата на Литекс и пусна страхотен пас към Зику, който обаче се подхлъзна на точката на дузпа и изпусна.


Второто полувреме започна с дузпа и гол за ЦСКА. Румен Трифонов напарви пробив отляво и бе задържан от Жос в наказателното поле на Литекс, след което Антон Генов посочи бялата точка. Зад топката застана Янис Зику и румънецът бе безпощаден - 1:2. 

В 49-ата минута Литекс остана в намален състав. Резервата Том направи голяма глупост, след като с лакът нокаутира Мартин Дечев и заслужено бе изгонен. Малко по-късно Зику се озова сам срещу Александров, но не успя да го преодолее. 

След това пък Спас Делев натресе горната греда. В 58-ата минута ЦСКА вкара трети гол. Тодор Янчев пусна страхотен пас към Спас Делев, който елегантно пусна топката покрай Александров и опъна мрежата на шампионите за 1:3. 

До края срещата се доиграваше и ЦСКА триумфира за рекорден четвърти път със Суперкупата на България.


ЛИТЕКС - ЦСКА 1:3

Голмайстори:
1:0 Кодо (7)
1:1 Делев (16)
1:2 Зику (48-д)
1:3 Делев (58)

ЛИТЕКС: Александров, Жос, Бодуров, Итуа (61-И.Миланов), Занев, С.Попов, Руменов, Миланов (46-Том), Флорес, Цветков, Кодо (57-Мирасема)
ЦСКА: Караджов, Дечев (65-Виданов), Попов, К.Стоянов, Трифонов, Янчев, Галчев, Делев, Нелсън (82-Живец), Зику (86-Костов), Платини

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар