сряда, 6 юли 2011 г.

"Ливърпул" се договори с "Блекпул" за сензацията на сезона Чарли Адам

"Ливърпул" потвърди, че е е постигнал споразумение с "Блекпул" за привличането на капитана на тима Чарли Адам. 25-годишният плеймейкър ще премине медицински прегледи, след което се очаква да подпише официален договор.

"Ливърпул" постигна споразумение с "Блекпул" за трансфера на Чарли Адам. Играчът ще пътува до Ливърпул, за да премине медицински тестове и да договори личните си условия", заяви говорител на клуба.

Трансферът ще сложи край на шестмесечната сага около Адам. Шотландецът предизвика фурор с изявите си през първия полусезон на изминалия шампионат и беше с основна заслуга за доброто представяне на "Блекпул" през есента.

През януарския трансферен прозорец "Ливърпул" се опита да го привлече, но мениджърът на "мандарините" Йън Холоуей държеше футболистът да остане в състава, за да помогне в борбата за оцеляване. Ръководството на "Блекпул" отхвърли последователно оферти от 4.5 и 6.5 млн. паунда за своя капитан.

Отборът все пак изпадна от Висшата лига, а от договорът на Адам остават само 12 месеца, което улесни трансфера. Според слуховете "Ливърпул" ще плати около 9 млн. паунда за шотландския национал или 7 милиона плюс играч в посока "Блекпул".

Чарли Адам ще стане второто ново попълнение на "Анфийлд" след Джордан Хендерсън, който беше привлечен от "Съндърланд" срещу 16 млн. паунда.


В същото време "Астън вила" отхвърли офертата на "Ливърпул" от 15 млн. паунда (17 млн. евро) за полузащитника Стюарт Даунинг. Желанието на 26-годишният английски национал е да премине на "Анфийлд", но настоящият му клуб няма намерение да се разделя с него за по-малко от 20 млн. паунда.

Даунинг твърдо отказва да подпише нов договор с "Астън вила", като сегашният му контракт изтича през лятото на 2013 г. Той беше привлечен срещу 12 млн. паунда от "Мидълзбро" преди два сезона.

Крилото е една от основните цели на мениджърът на "Ливърпул" Кени Далглиш. Според шотландския наставник той ще донесе креативност и скорост в полузащитата, която липсва на отбора.

През юни Даунинг беше заснет, докато позира с шал на "мърсисайдци" в компанията на Анди Керъл. Освен това той изрази разочарование от последния сезон на "Астън вила", в който отборът завърши на девети и няма да играе в европейските клубни турнири.

"В момента моята кариера в националния отбор се възражда. Много пъти съм бил във и извън състав, откакто дебютирах преди шест години", заяви Даунинг, който иска да премине в клуб, който ще му даде по-сериозни шансове да се наложи в националния отбор на Англия.

Новият мениджър на "Вила" Алън Маклийш твърдо отказва да се раздели със своя играч. Той вече се лиши от услугите на друг от титулярните флангови футболисти – Ашли Йънг, който премина в "Манчестър юнайтед".
Маклийш не беше приет добре от феновете на "Астън вила", тъй като е бивш мениджър на кръвния враг "Бирмингам" и продажбата на още една от звездите на отбора ще повиши напрежението.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар