понеделник, 11 юли 2011 г.

ОФИЦИАЛНО: Арсенал привлече Жервиньо

Арсенал потвърди официално трансфера на нападателя на Лил Жервиньо. Новината бе публикувана на официалния сайт на артилеристите. Според неофициална информация цената на трансфера е 12 милиона евро.

"Жервиньо е играч на Арсенал. Той премина медицински прегледи в четвъртък", заяви Венгер на пресконференция преди началото на лятното турне на Арсенал в Малайзия.

"Изпратихме го в къщи за няколко дена защото има семейство и деца. Не дойде на турнето защото още няма нито една тренировка".

24-годишният национал на Кот Д'Ивоар имаше само още една година от договора си с Лил и затова шампионът на Франция реши да го продаде.

ПСЖ също се интересуваше от Жервиньо, но президентът на Лил Фредерик Паке не искаше да подсили пряк конкурент в първенството. Същевременно Паке бе категоричен, че друга от трансферните цели на Арсенал - Еден Азар не е за продан.

Трансферът на Жервиньо пък още повече отваря пътя на Никлас Бендтнер за напускане на "Емиратс Стейдиъм". Интерес към датчанина има от Борусия Дортмунд и Спортинг Лисабон. Ако премине в португалския отбор Бендтнер ще се конкурира за място с нашия Валери Божинов.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар