вторник, 12 юли 2011 г.

Аржентина на 1/4-финал на Копата след класика над Коста Рика

Аржентина най-после показа добра игра по време на домакинския турнир Копа Америка, който се провежда на територията на страната.

"Гаучосите" успяха да се класират за 1/4-финалите на надпреварата, след като в последния си мач от груповата фаза победиха Коста Рика с класическото 3:0.

В първите две срещи от Група "А" момчетата на Серхио Батиста тотално разочароваха с представянето си и бяха бурно освиркани от своите фенове.

Те обаче успяха да стигнат до успех срещу костариканците и да постигнат целта си към момента - място в директните елиминации.

Две от попаденията в срещата бяха на звездата на Атлетико Мадрид Кун Агуеро, който се разписа в 45-ата и 53-ата минути, а крилото на Реал Мадрид Анхел ди Мария добави един гол в 64-ата минута. Лео Меси пък помогна с две асистенции.

Благодарение на победата в срещата Аржентина вече си гарантира място сред 1/4-финалистите в турнира. "Гаучосите" събраха актив от 5 точки и са 2-и в своята група.



Двубоят очаквано започна по-добре за "Гаучосите", които владееха инициативата и като цяло бяха по-добрият отбор на терена.

Стражът на костариканците Морейра се справи доста добре в срещата и спаси множество голови положения, но все пак се пропука на три пъти.

Още в началото на мача Кун Агуеро имаше страхотен шанс да се разпише, след като отправи удар от близо, но стражът на противника успя да улови кълбото.

В 10-ата минута пък Лео Меси проби и шутира, но топката се спря в тялото на бранител и така и не влезе в тяхната врата.

Атаките на "Гаучосите" продължиха и в следващите минути Игуаин и Агуеро отправиха коварни удари към противниковата врата, но неточни.

В 25-ата минута пък Игуаин бе изведен от Гаго сам срещу стража на костариканците, но нападателят на Реал така и не успя да вкара.

До края на полувремето аржентинците владееха инициативата и в крайна сметка голът падна буквално в самия край на частта.

В 45-ата минута Фернандо Гаго отправи много силен удар, който обаче бе спасен от вратаря на Коста Рика. След неговата намеса топката попадна в Агуеро, а нападателят от своя страна не сгреши - 1:0.

Второто полувреме започна отново по-добре за "Гаучосите". В 53-ата минута Кун бе намерен по прекрасен начин от Меси в наказателното поле на противника и реализира втория си гол.

В 64-ата минута отново Меси демонстрира брилянтната си класа, асистирайки и за попадението на Ди Мария. Крилото получи хубав пас от звездата на тима и със силен удар не остави шансове на стража на Коста Рика.

До края на мача повече попадения нямаше и резултатът се запази. 

АРЖЕНТИНА - КОСТА РИКА 3:0
[1:0] Агуеро 45'
[2:0] Агуеро 53'
[3:0] Ди Мария 64'
АРЖЕНТИНА: Ромеро, Сабалета, Габи Милито, Бурдисо, Санети, Ди Мария (80 - Билия), Масчерано, Гаго, Агуеро (85 - Лавеци), Меси, Игуаин (80 - Пасторе)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар