четвъртък, 7 юли 2011 г.

Трагична Аржентина пак разочарова на Копа Америка

Националният отбор на Аржентина претърпя поредния си провал в участието си в престижната надпревара Копа Америка.

След равенството срещу Боливия в първия си мач от турнира, всички очакваха, че "Гаучосите" ще се вдигнат на крака срещу Колумбия.

Това обаче не стана и Меси и компания врътнаха 0:0 срещу "Жълтите", с което показаха, че са трагични като отбор, въпреки че са сред най-добрите футболисти в света като индивидуалности.

Домакините на Копата като цяло разочароваха с играта си срещу колумбийците и не демонстрираха особено приятен за окото футбол.

Нещо повече - в най-голям герой за "Гаучосите" се превърна стражът на тима Серхио Ромеро, който трябваше да се намесва срещу колумбийските футболисти и да пази вратата си от голове.

Ако не беше той, тогава Аржентина можеше да понесе и неприятна загуба.

Срещата между двете страни се игра на "Естанислао Лопес" в Санта Фе, а на стадиона имаше доста фенове, дошли да подкрепят домакините.

В началото на срещата аржентинците започнаха добре и направиха няколко хубави атаки към противниковата врата.

Въпреки това обаче, колумбийците изобщо не се стреснаха и действаха изключително прецизно в отбрана, като не позволиха на аржентинците да реализират гол във вратата им.

Естебан Камбиасо можеше да вкара доста случаен гол в 18-ата минута, когато центрира и топката бе близо до това да попадне във вратата на Колумбия.

Шест минути по-късно обаче колумбийците пропиляха страхотна възможност да открият резултата. Габи Милито върна топката към Серхио Ромеро, но Рамос изпревари стража на Аржентина и имаше опразнена мрежа пред себе си. В крайна сметка само смелият шпагат на Бурдисо попречи на нападателя да реализира и да открие резултата в полза на гостите.След намесата на бранителя на Рома, топката попадна в Дайро Морено, който обаче не успя да я вкара на празна врата.

Минути по-късно "Гаучосите" също имаха добра възможност пред себе си и Езикел Лавеци остана сам срещу стража на Колумбия, но ударът му бе неточен.

До края на полувремето Колумбия заигра по-добре и се наложи Серхио Ромеро да парира много силен удар на Радамел Фалкао от дистанция. 

Втората част отново започна по-добре за аржентинците, както стана и през първата. Домакините притиснаха съперника и започнаха усилено да търсят гола.

Хавиер Масчерано имаше прекрасна възможност да открие резултата, но Мартинес спаси неговия силен удар и предотврати попадение във вратата си.

Добрата игра на "Гаучосите" продължи твърде кратко и след това колумбийците се активизираха и започнаха да се представят все по-добре и по-добре.

В 65-ата минута бранителят на Колумбия Пабло Армеро отправи страхотен удар и бе много близо до гола, но топката излезе в аут.

Няколко минути след това Радамел Фалкао също имаше отлична възможност пред себе си, но Ромеро спаси коварния му удар.

До края на мача домакините се активизираха, особено след влизането на Игуаин, но въпреки това не стигнаха до гол.

След този двубой Колумбия запазва първото си място в групата с 4 точки, докато Аржентина има 2 точки и е втора в класирането.

Това равенство практически почти уби надеждите на "Гаучосите" за първото място в групата, което означава, че аржентинците ще трябва да се изправят срещу силен съперник в елиминационната фаза.

AРЖЕНТИНА - КОЛУМБИЯ 0:0

АРЖЕНТИНА: Ромеро, Санети, Габи Милито, Бурдисо, Сабалета, Камбиасо (61 - Гаго), Масчерано, Банега (72 - Игуаин), Тевес, Меси, Лавеци (61 - Агуеро)
КОЛУМБИЯ: Мартинес, Армеро, Йепес, Переа, Зунига, Агияр, Гуарин, Санчес, Морено (92 - Москера), Фалкао (88 - Гутиерес), Рамос (90 - Сото)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар