сряда, 14 март 2012 г.

Байерн се разправи рекордно с Базел

По безапелационен начин Байерн победи с 7:0 Базел и се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига. Домакините играха красиво и резултатно, заличиха бързо гола пасив от първия мач и до почивката решиха изхода от двубоя.
Германският гранд направи силен мач и за втори път в рамките на няколко дни вкара седем гола, след като в събота същото се случи и с Хофенхайм.


Победата е и рекорд в Шампионската лига – за първи път във фазата на елиминациите е постигнат такъв резултат.

Тази вечер блестя и голмайсторът на отбора Марио Гомес, който вкара цели четири гола. През уикенда той направи хеттрик и в Бундеслигата и така са броени дни вкара седем гола.

В Шампионската лига през този сезон нападателят вече има 11 попадения, а във всички турнири головете му са вече 34!

Треньорът на Байерн Юп Хайнкес пусна същия състав, който разгроми Хофенхайм. Лам отново игра на десния бек, Алаба отляво. Бастиян Швайнщайгер остана на пейката, все още неготов за цял мач след дългото отсъствие, но влезе през второто полувреме.

На терена бързо стана ясно какво ще се случва. В 5-ата минута ТомасМюлер пое топката в собствената половина, последва дълъг рейд напред и извеждащ пас към Робен, който, озовал се сам срещу Зомер, чака прекалено дълго преди да нанесе удар и когато го направи, бе вече блокиран от двама бранители и вратарят улови леката топка. Още в следващата атака пак Робен излезе на стрелкова позиция, но удара му мина в аут.

Шест минути по-късно при третия си опит Робен откри резултата. Кроос опита да отправи удар, но топката отскочи от защитник и попадна в холандеца, който с левия крак от централна позиция я прати в мрежата – 1:0.

В следващите минути играчите на Базел бяха объркани, губеха „първа топка” и в 12-ата минута пред Робен се откри нов шанс, но вратарят изби топката, както и добавката на Гомес с пета. Секунди след това отномо Марио Гомес изскочи сам отляво, но силният му удар също беше спасен от Зомер.

Вторият гол бе на косъм в 21-ата минута, но вратарят на Базел продължи да прави самоотвержени спасявания. След центриране от ъглов удар Гомес скочи най-високо и насочи добре топката с глава, но Зомер показа рефлекс и парира.

Баварците доминираха срещата, печелеха всяка топка в централната зона и изобщо не допускаха противника до наказателното си поле.

В края на полувремето гостите бяха прегазени. В 42-ата минута Робен вдигна отдясно от пряк свободен удар, Мюлер изскочи пред близката греда и продължи топката във вратата, вкарвайки втория гол.

Минута преди почивката Байерн окончателно реши срещата след като вдигната от Кроос топка бе върната от Бадщубер успоредно на голлинията, където Гомес вкара за 3:0.

През втората част германският диктат на терена продължи. В 50-ата минута Рибери центрира от ляво и Гомес по красив начин направи резултата 4:0.

Над швейцарският тим надвисна заплахата от погром. Последваха удари на Гомес и Мюлер, както и поредица корнери.

В 61-ата минута Гомес направи поредния си хеттрик – Рибери развинти от финтове защитата на Базел, вдигна леко към Гомес, който оставен сам с глава прати топката в мрежата.

Малко след това Щрелер прати топката във вратата на Нойер, но голът бе неясно защо отменен. Но рубриката гол след гол продължи. В 67-ата минута нов пробив на Рибери завърши с нов гол за Марио Гомес – четвъртото попадение на нападателя в този мач.

В игра влезе и Швайнщайгер и записа асистенция в 81-ата минута, когато изведе Робен, той направи финтове успоредно на вратата и вкара топката в мрежата – 7:0 за Байерн Мюнхен!

При тази ситуация Робен можеше да подаде към оставения сам Гомес за рети гол, но предпочете сам да нанесе головия удар. Подобно нещо той направи и срещу Хофенхайм.

Това обаче остава за статистиката - значимото е, че Байерн постигна голяма победа и показа, че вече навлиза във форма.

Байерн – Базел 7:0

1:0 Робен (11)

2:0 Мюлер (42)

3:0 Гомес (44)

4:0 Гомес (50)

5:0 Гомес (61)

6:0 Гомес (68)

7:0 Робен (81)

Байерн: Нойер, Лам, Боатенг, Бадщубер, Алаба, Луис Густаво, Кроос, Робен (82-Тимошчук), Мюлер (70-Швайнщайгер), Рибери (78-Пранич), Гомес

Базел: Зомер, Парк, Абрахам, Драгович, Щайнхьофер (70-П. Деген), Шакири, Кабрал, Джака, Щокер (62-Ф. Фрай), Щрелер, А. Фрай

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар