сряда, 21 март 2012 г.

Локо Пловдив свали Лудогорец на земята


Локомотив Пловдив победи Лудогорец с 1:0 в мач от отложения 16-ти кръг на "А" група. Срещата се игра на стадион "Лаута", а това бе едва втора загуба за лидера в шампионата през този сезон.


Домакините откриха резултата веднага след почивката, когато Здравко Лазаров сложи топката на главата на Михаил Венков и защитникът бе безпощаден.

След победата Локо Пловдив събра актив от 36 точки и излезе шести в таблицата, докато Лудогорец остана с 45 пункта на сметката си, оглавявайки класирането.

В самото начало на срещата Иван Стоянов получи подаване отдясно, след което футболистът на "милионерите" върна назад към Станислав Генчев, който отправи разочароващ шут извън наказателното поле на съперника.

Само една минута по-късно Здравко Лазаров отправи изстрел от дистанция, който профуча близо до вратата на гостуващия състав. Малко след това Електричката изпълни пряк свободен удар, но не успя да завърти топката по посока вратата на "зелените".

След десетина минути игра Йордан Тодоров бе изведен с великолепен пас и след като овладя добре, футболистът на "смърфовете" отправи неточен удар с десния крак вътре в наказателното поле на водача в "А" група. Секунди след това Иван Стоянов шутира, но Иван Караджов парира в корнер.

В средата на първата част Сержиньо пусна майсторски по земя и там Здравко Лазаров стреля от движение, но Голубович показа рефлекс и спаси своите.

Пет минути преди почивката Емил Гъргоров изстреля снаряд от пряк свободен удар от голямо разстояние, но Иван Караджов успя да хване кълбото, което летеше заплашително към него.

Веднага след почивката момчетата на Емил Велев натиснаха съперника и Базил де Карвальо центрира на два пъти, като във втория случай домакините имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле на защитник на гостуващия тим. Главният съдия на срещата Таско Тасков обаче на наду свирката и играта продължи.

След това Сержиньо получи много хубав пас отдясно, но се забави и атаката на пловдивчани се притъпи. При последвалия корнер Здравко Лазаров центрира, слагайки топката на главата на Михаил Венков, който откри резултата.

Само минута по-късно Електричката получи пас по конец, пребори се за топката с Шоко и чукна топката, която мина на половин метър от дясната греда на Голубович.

Десетина минути след подновяването на играта Христо Златински шутира силно с левия крак, но топката мина доста встрани от вратата на гостите.

След един час игра Данчо Тодоров се впусна в атака по десния фланг, финтира Барт, след което падна на терена. От щаба на Локо Пловдив отново поискаха дузпа, но реферът Тасков не отсъди нарушение.

Влезлият като резерва Мишо Александров опита удар от воле в средата на първата част, но кълбото прелетя над целта. В следващите няколко минути двата отбора намалиха оборотите и дадоха заявка за финален щурм.

Десетина минути преди края на мача Мишо Александров бе изведен зад защитата на "смърфовете", но ударът с левия крак на футболиста на Лудогорец не се оказа проблем за Караджов, който улови топката. След това Голубович също се изяви, парирайки шута на Бенжелюн от фаул.

В последните минути не се случи нищо интересно и пловдивчани взеха заслужени три точки, нанасяйки втора загуба на Лудогорец в шампионата.


Локомотив Пловдив - Лудогорец 1:0

1:0 Михаил Венков - 50'


Локомотив Пловдив: Караджов, Родригес, Бенжелюн, Дяков, Венков, Златински, Тодоров (Коцев - 76'), Д. Георгиев (В. Георгиев - 71'), Лазаров (Витанов - 86'), Сержиньо Карвальо

Лудогорец: Голубович, Минев, Шоко, Барт, Гулден, Генчев, Дяков, Иванов (Александров - 59'), Гъргоров, Бакалов (Кашчелан - 28'), Стоянов (Кабаселе - 76')

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар