четвъртък, 1 март 2012 г.

Франция разклати самочувствието на Германия

Германия загуби безславно с 1:2 от Франция в приятелски мач, който се игра пред 37 800 зрители на "Везер Щадион" в Бремен.

Гостите откриха резултата в средата на първото полувреме чрез Оливие Жиру, който се възползва от прекрасно включване отдясно на бранителя Матийо Дебюши.

Двайсетина минути преди края на редовното време "петлите" нанесоха втори удар на своите домакини, когато след смут в отбраната на Германия Флоран Малуда се оказа най-съобразителен и чукна топката във вратата, пазена от Вийзе.

В 91-та минута влезлият като резерва Какау успя да вкара почетен гол за своите, след като тъмнокожият "ариец" бе счетен за грешка от медиите при избора на Льов за групата от футболисти за двубоя.

Така Бундестимът търси своята първа победа над Франция от 1987 година насам, като "трикольорите" са един от малкото европейски отбори с положителен баланс в директните двубои между двете страни.

Двата отбора наложиха доста високо темпо още в първите минути на срещата, когато си размениха по една бърза атака. 

Първата чиста ситуация се откри пред французите, когато в десетата минута Адил Рами се извиси над всички в наказателното поле на домакините при центриране от корнер. Защитникът нанесе плътен, но доста неточен удар с глава, а веднага след това германците отговориха с бърза атака, която не доведе до нищо сериозно.

След четвърт час игра "петлите" отново имаха чудесна възможност да поведат в резултата. И отново след корнер. Този път най-съобразителен се оказа Йоан Кабай, който насочи кълбото с глава от точката на дузпата и малко пред голлинията Тим Вийзе се намеси, с помощта на Шюрле, застанал на първа греда.

Домакините се втурнаха в нова атака, която завърши безславно с неточен удар на Джером Боатенг, който бе "заточен" на десния фланг на защитата, където по негови собствени думи не се чувства особено комфортно.

Логичното се случи в 21-та минута, когато Франция откри резултата. Образцова атака за гостите, преминала от собствената половина към Дебюши по десния фланг, даде възможност на Жиру да вкара на празна врата. Нападателят получи топката от Дебюши и от близо десетина метра разстреля Вийзе, който нямаше какво да стори, като основната заслуга бе на защитника, който свърши чудесна работа, сервирайки кълбото на крака на тарана.

Последваха добри минути за Бундестима, но възпитаниците на Лоран Блан успява да се справят с набезите на своя съперник.

В 33-та минута Тони Кроос центрира в наказателното поле на французите и там всички футболисти се разминаха с кълбото, което по случайност попадна на краката на Мирослав Клозе. Когато всички зрители по трибуните очакваха голаджията да реализира, той стреля от границата на малкия пеналт право в тялото на Лорис. 

Само минута след това Кроос отново центрира и този път Холгер Бадщубер игра с глава, пращайки топката право в левия страничен стълб на френския страж, който имаше късмет и в тази ситуация. Така в рамките на 60 секунди момчетата на Йоахим Льов профукаха две златни възможности за изравняване на резултата.

Пет минути преди почивката Германия сътвори великолепна контраатака, при която Йозил игра на двойно подаване с Кедира, напредна отдясно и веднага потърси Мирослав Клозе към точката на дузпата. Нападателят бе хванат в крачка и въпреки това нанесе точен, но слаб удар с десния крак, който принуди Лорис да се разтегне, за да спаси.

В добавеното време на първата част Месут Йозил се освободи майсторски от защитник на Франция и отправи свиреп изстрел с левия крак от дистанция, като топката премина на метър от вратата на съперника.

В началото на второто полувреме влезлият като резерва Марио Гомес опита шут от разстояние, но съперников футболист застана на пътя на топката. След това тупалка на Насри доведе до спорна ситуация, тъй като кълбото се отби от ръката на Боатенг и излезе в корнер.

Десетина минути след подновяването на играта Марко Ройс опита силен удар от над 15 метра, като първоначално Лорис изпусна топката, но след това я улови. Двата тима увеличиха оборотите и се впускаха в постоянни атаки. Последва нов шут на Йозил с левия крак, като този път плеймейкърът намери очертанията на вратата на гостите, но вратарят на Франция спаси.

В средата на втората част много груба грешка при изнасянето на топката на Мюлер доведе до атака на французите по левия фланг чрез Мексес и от точката на дузпата Валбуена нанесе удар от воле. За щастие на германците, топката премина на педя от лявата греда на Вийзе, който отново бе оставен на разстрел.

Минути след това фалцов удар на Томас Мюлер профуча на сантиметър от лявата греда на вратата на Лорис, като Марио Гомес направи неуспешен опит да засече кълбото.

В 69-тата минута триходова атака на Франция доведе до втори гол във вратата на домакините. Безобидно центриране отдясно на "петлите" внесе смут в защитата на Германия и след кратко разбъркване Флоран Малуда не показа милост, пращайки топката в горния десен ъгъл.

Десетина минути преди края на редовното време Тони Кроос нанесе удар с глава извън наказателното поле, но той не застраши вратата на Лорис. От трибуните на стадиона в Бремен дори се чуваха освирквания към обезверения германски тим, който тази вечерпоказа доста слабости както в нападение, така и в защита.

Две минути след опита на Кроос да намали резултата, гол на влезлия като резерва шест минути преди това Луи Саха бе отменен правилно заради засада на тъмнокожия нападател на Тотнъм.

В последните минути двата отбора рязко намалиха темпото, а за всеобщо учудване германците сякаш вече се бяха примирили с домакинската загуба срещу един от най-големите си съперници в исторически план. В 89-тата минута Самир Насри опита да вкара и трети гол за своите, но стреля неточно.

В първата от четирите минути на добавеното време влезлият като резерва Какау намали резултата, след като чукна кълбото в близост до голлинията на "френската" врата, възползвайки се от прецизно подаване на Томас Мюлер.


Германия - Франция  1:2

0:1  Жиру - 21'

0:2  Малуда - 69'

1:2  Какау - 91'


Германия:  Вийзе, Бадщубер (Хьоведес - 46'), Хумелс, Боатенг, Аого, Кедира (Бендер - 70'), Кроос, Йозил, Шюрле (Мюлер - 45'), Ройс (Какау - 70'), Клозе (Гомес - 46')

Франция:  Лорис, Мексес, Рами, Абидал, Дебюши, Кабай (Диара - 62'), Мвила (Малуда - 62'), Валбуена (Амалфитано - 68'), Насри, Рибери (Менес - 46'), Жиру (Саха - 76')

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар