вторник, 27 март 2012 г.

Анди Родик спря Роджър Федерер в Маями

Американецът Анди Родик постигна изненадваща победа със 7:6 (4), 1:6, 6:4 срещу намиращия се с много добра форма Роджър Федерер в четвъртия кръг на турнира в Маями. Това беше едва третия успех за 31-ия в схемата на турнира в 24-те му мача с швейцареца.


Родик разчиташе на силния си сервис, като му потръгна и играта на форхенд. Той спечели оспорвания първи сет след тайбрек, но след това Федерер изравни, като му даде само гейм. В третия сет Родик показа стабилна психика и спря серията на третия в света от 16 поредни победи.

Според Родик мачът е бил като шахматна партия. По думите му е успял да изненада донякъде Федерер, като е използвал нова стратегия. "Оставах по-назад при ретурите. Той направи промяна в тактиката си, както винаги прави, защото той е Роджър. Успя да ме постави под напрежение и спечели с 6:1 във втория. Очевидно беше, че това нямаше да работи особено дълго."

Американецът добави, че е осъзнал, че има възможност да спечели, ако играе по-агресивно. "След добрия гейм, в който пробих, трябваше да сервирам успешно."

Федерер се съгласи, че мачът е бил по-скоро психически, отколкото физически. Той призна, че е чувствал известна умора.

Родик ще срещне Хуан Монако в мача за влизане в четвъртфиналите. Аржентинецът, който е 21-и в схемата, се наложи с 4:6, 6:3, 6:4 над Гаел Монфис.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар