четвъртък, 1 март 2012 г.

Робен разплака Англия и вгорчи дебюта на Стюърт Пиърс

Англия загуби от Холандия с 2:3 на "Уембли" в дебюта на Стюърт Пиърс начело на "Трите лъва" като временен селекционер.
Последният "пое щафетата", след като Фабио Капело напусна поста и със сигурност няма да запомни първия си мач начело на англичаните с добро.
Домакините бяха без основни единици като Глен Джонсън и Уейн Руни, а освен това още няколко футболисти отсъстваха. Това позволи на Пиърс да заложи на някои от играчите, които не получават толкова много възможност за изява с английската фланелка.
Попаденията за гостите иначе бяха дело на Робен и Хунтелар - крилото на Байерн реализира в 57-ата и 92-ата минути, докато нападателят на Шалке бе точен в 58-ата минута. 

Не може да не се отбележи, че представянето на английските национали бе крайно неубедително на моменти. За домакините головете бяха дело на Гари Кейхил и Ашли Йънг в 85-ата и 91-ата минути.
Холандия стигна до добро голово положение още в 3-ата минута. Ариен Робен намери Ван Перси в наказателното поле, а нападателят на Арсенал пусна топката към Дирк Каут, но в крайна сметка кълбото бе избито в корнер от бранител на Англия. 

Домакините обаче създадоха няколко добри атаки и при едно положение в 8-ата минута се наложи Халид Буларуз да чисти топката в корнер пред погледа на Дани Уелбек.
 Минута по-късно Гари Кейхил стигна до топката след едно центриране от корнер, но ударът му с глава не бе особено прецизен. Последваха минути здрава битка в средата на терена, като и двата отбора не направиха нищо, за да се застрашат взаимно.
В 15-ата минута Уесли Снайдер се възползва от празно пространство в наказателното поле и отправи удар, който бе избит от Харт.
Три минути по-късно Робен също имаше много добра възможност пред себе си, но ударът му бе избит със сетни мъки от стража на Англия.
В 20-ата минута Ван Перси също имаше добра голова възможност да отправи  удар и го стори, но в крайна сметка това не даде нужния резултат, тъй като топката се отби в тялото на английски футболист.
Като цяло холандците бяха по-добрият отбор от началото на мача и атакуваха повече.
Малко преди 30-ата минута Дани Уелбек имаше възможност да настигне една топка и да изпревари Стекеленбург, но в крайна сметка стражът на Холандия стигна първи до нея.
В 30-ата минута пък Адам Джонсън отправи силен удар, който обаче не срещна целта и излезе в аут.
Секунди по-късно в наказателното поле на Холандия се стигна до разбъркване, което в крайна сметка не доведе до нищо.
В 33-ата минута Стюърт Пиърс извърши първата си смяна, вадейки от игра Стивън Джерард и пускайки на неговото място Даниел Стъридж. Причината за смяната на халфа не бе ясна, но няма да е изключено да става въпрос за някаква травма.
В 36-ата минута Даниел Стъридж направи великолепен рейд и пусна топката покрай голлинията, но не се намери кой да я засече и в крайна сметка опасността пред вратата на Холандия бързо отмина.
До края на полувремето не се стигна до нищо интересно и в крайна сметка резултатът се запази при нулево реми на почивката.
Англичаните иначе изравниха играта в последните минути на полувремето и демонстрираха добра игра в тях.
Второто полувреме започна с великолепна голова възможност за Англия и в 48-ата минута Стъридж принуди Стекеленбург да показва класата си в една ситуация при която талантливият футболист отправи много силен удар без подготовка.
Последва много добър момент за Холандия, която изпусна много добро положение чрез Хунтелар, който не стреля по най-добрия начин в 55-ата минута и топката излезе в аут.
Личеше си, че холандците хитруват и изчакват англичаните, и в крайна сметка попадението падна.
Робен направи много дълъг пробив, след което завлече Смолинг и Кейхил и с много мощен удар от дъгата успя да вкара топката във вратата на Джо Харт в 57-ата минута.
В 58-ата минута резултатът стана 2:0 за Холандия след попадение на Хунтелар. Той засече прекрасно центриране на Дирк Каут и с глава прати топката в мрежата на Джо Харт.
След попадението си обаче Хунтелар имаше проблеми и се наложи да бъде принудително заменен от Люк де Йонг.
Английските футболисти направиха всичко възможно в минутите до края на мача да се върнат в него, но в крайна сметка не успяха да сторят това.
В 70-ата минута Робен можеше да вкара втория си гол в мача и да направи резултата класически, но ударът му се отби в крака на Фил Джоунс.
Десетина минути преди края Робен отново имаше възможност, след като се възползва от грешка на Скот Паркър. В крайна сметка обаче крилото не успя да се справи.
В 85-ата минута обаче Англия успя да намали след гол на Гари Кейхил, който получи топката в наказателното поле, след което финтира бранител и отправи удар в ъгъла.
И точно, когато изглеждаше, че Англия ще загуби мача, домакините изравниха чрез Ашли Йънг. Крилото на Юнайтед реализира с удар от малък ъгъл и вкара за 2:2.
В 92-ата минута Ариен Робен оформи крайното 3:2 с фантастичен гол с изключително техничен прехвърлящ удар, който се заби в ъгъла на вратата на Харт.
АНГЛИЯ - ХОЛАНДИЯ 2:30:1 Робен 57'
0:2 Хунтелар 58'
1:2 Кейхил 85'
2:2 Йънг 90'
2:3 Робен 92'
АНГЛИЯ: Харт, Бейнс, Кейхил, Ричардс, Смолинг (64 - Джоунс), Джерард (33 - Стъридж (88 - Уолкът), Йънг, Бари (46 - Милнър), Джонсън (61 - Даунинг), Паркър, Уелбек (80 - Кемпъл)
ХОЛАНДИЯ: Стекеленбург, Буларуз (82 - Влаар), Хейтинга, Матайсен, Пиетерс (46 - Шаарс), Робен, Снайдер (76 - Емануелсон), Ван Бомел, Де Йонг, Каут, Ван Перси (46 - Хунтелар (58 - Люк Де Йонг)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар