събота, 24 март 2012 г.

Григор Димитров за първи път в трети кръг на Мастърс

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава с великолепните си изяви на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

След като отстрани Михаил Кукушкин на старта на кампанията си, тази нощ хасковлията записа втора поредна победа на кортовете в Кей Бискейн, този път сразявайки Хуан Игнасио Чела с 6/2, 4/6, 6/4.
Двубоят започна притеснително – с ранен пробив за поставения под номер 29 в основната схема аржентинец и преднина от 2/0. Отговорът на българина обаче бе впечатляващ и след серия от шест поредно спечелени гейма Гришо набързо записа първия сет в своя актив.
Във втората част предимството бе изцяло на страната на сервиращите и мачът вървеше гейм за гейм до 4/4, когато за съжаление Димитров допусна моментна загуба на концентрация, допусна пробив, а след това Чела безпроблемно сервира за изравняване на резултата.
В заключителния трети сет аржентинецът отново поведе с 2/0, но Гришо демонстрира непримирим дух и воля за победа, набързо заличи изоставането и принуди в десетия гейм Чела да сервира за оставане в турнира.
Този път аржентинецът се поддаде на напрежението, изигра слаб сервис гейм и така след нов пробив Григор сложи точка на този двучасов трилър.
С този успех първата ни ракета за пръв път достигна до трети кръг на турнир от подобна категория, а следващ негов противник ще бъде световният номер 7 Томаш Бердих, когото българинът вече е побеждавал – през 2009 година на турнира в Ротердам.
Статистиката от срещата:
Димитров Чела
531-ви сервис %70
3Асове3
3Двойни грешки4
 5/11Възможности за пробив 3/8
 85/165Общо спечелени точки 80/165
 Времетраене: 1.58 ч. 


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар