сряда, 7 март 2012 г.

Венгер: Трябва да се гордеем с представянето си

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че отборът му трябва да се гордее с победата срещу Милан тази вечер.

"Артилеристите" изиграха страхотен мач и победиха италианския тим с 3:0, но отпадат от Шампионската Лига с общ резултат 3:4.

"Те трябва да се гордеят с представянето си. Отборът показа фантастичен дух, показа борбеност, но засъжаление отпадаме", коментира Венгер пред телевизия Скайспортс.

"Просто платихме цената за лошия първи мач. Но днес дадохме всичко. Това е единственото, което можеш да направиш на такова ниво - да дадеш всичко от себе си и да приемеш резултата".

"Липсваха ни играчи в полузащитата, а пейката ни беше доста къса. През второто полувреме се уморихме, трябваше да задържаме топката по-добре".

"Бяхме по-умореният отбор и съм сигурен, че иначе можехме да вкараме още два или три гола".

"Имахме шансове за четвърти гол. Но по-важното е, че запазваме победната си серия".

Въпросният шанс за гол бе през второто полувреме, когато Робин ван Перси бе сам срещу вратаря на 3 метра от вратата, но копващият му удар бе спасен от Абиати.

"Какво мога да кажа. Този, пред когото искаш да се открие такъв шанс е точно Робин ван Перси. Мисля, че той искаше да прехвърли вратаря, защото той беше на земята, но Абиати стана много бързо. Той реагира много добре и за съжаление не можахме да вкараме".

"Надявах се в последните 10-15 минути да създадеме някои опасности пред вратата им, но за съжаление не стана".

Венгер не се сдържа да отличи един играч както за днешното представяне, така и за добрата серия в последните няколко мача.

"Трябва да дам заслуженото на Томаш Росицки за добрите ни представяния напоследък. Той е изключителен. Във всички тези мачове, той бе един от най-влиятелните играчи. И не винаги получава похвалата, която заслужава. Затова искам да използвам възможността да го отлича".

Друг играч, към когото има огромни очаквания от феновете на Арсенал е младия Алекс Окслейд-Чембърлейн. В днешния мач той спечели дузпа, но като цяло се очакваше повече от него.

"За играч, който никога не е играл като централен полузащитник на такова ниво, той излезе в мач от Шампионската Лига и се справи добре. През второто полувреме малко се умори и получаваше по-малко топката, отколкото през първото. Виждаше се, че е отпаднал физически, но и също така че има класата, да бъде на терена".
Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар