сряда, 7 март 2012 г.

Глен Ходъл: Вилаш-Боаш не може да губи, за това се провали в Челси

Бившият мениджър на Челси Глен Ходъл смята, че невъзможността на Андре Вилаш-Боаш да губи го е провалила в лондонския клуб.
Португалският специалист пристигна на "Стамфорд Бридж" през лятото на миналата година с големи очаквания, след като бе постигнал феноменални успехи с непобедимия тим на Порто.
Той обаче тотално се провали начело на английския тим и в крайна сметка се стигна до неговото уволнение, което бе съвсем логичен ход от страна на Роман Абрамович.
Самият Ходъл обаче смята, че Вилаш-Боаш изобщо не е бил готов да поеме Челси.
"Той не можеше да губи. Не мисля, че за един мениджър трябва да бъде съдено от това, ако спечели пет мача. Трябва да се прецени за треньора по това как отборът се представя в двубоите през седмицата. Ако загубиш подобен мач и след това загубиш още една среща..... Андре искаше да преполови сезона, без да загуби мач. Това е нереалистично", заяви Ходъл, цитиран от "Мирър".
"Мисля, че той нямаше опит да губи мачове. През последните седмици Челси само губеше, а Андре не знаеше как да реагира", добави бившият наставник на "Сините".
54-годишният Ходъл бе мениджър на отбора през 1996 година, след което обаче пое националния отбор на Англия и застана начело на него за три години.
Той отсече, че ще бъде на разположение да помогне на Стюърт Пиърс на Евро 2012, ако последният остане на поста си и ако Хари Реднап не поеме английските национали.
"Би било чудесно, ако нещата станат така, но не мисля, че ще се случи", каза той.
Ходъл прогнозира, че самият Реднап не бил могъл да устои на изкушението да поеме Англия.
"Хората казваха за мен, че съм твърде млад, когато поех националите. Аз обаче не знаех, дали ще мога да получа нова такава възможност и се възползвах", каза той.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар