неделя, 4 март 2012 г.

Хаотичният ЦСКА си тръгна със загуба с 0:2 от "Черноморец"

ЦСКА направи грешна първа стъпка в началото на пролетния дял на А група, а изключително хаотичната игра беше наказана едва два пъти при гостуването на "Черноморец".

Червените загубиха с 0:2, отстъпиха второто място в класирането и останаха на три точки от лидера "Лудогорец". Бургазлии вече имат 36 точки, колкото "армейците" и "Левски", но са с по-добри показатели в директните двубои.

Двата отбора хвърлиха много сили в средата на терена през първото полувреме, а първата спорна ситуация стана в деветата минута. Домакините претендираха за дузпа заради отбиване на топката в ръката на Иван Бандаловски, който падна на земята при единоборство с Преслав Йорданов. Съдията Ивайло Стоянов обаче даде знак играта да продължи.

В 33-ата минута Лоривал Асис стреля много силно по диагонала, но вратарят на гостите Райс Мболи изби. Малко по-рано пък единствената добра възможност за ЦСКА дойде след пробив и центриране на Присо, но Николай Николов изби.

В последните минути на частта акулите натиснаха и на два пъти се разминаха с гола. Най-добрата възможност се откри пред Цветомир Цонков, който при дрибъл на Асис и шут, посрещна отбитата топка, но стреля в аут.

През цялото първо полувреме ЦСКА трудно успяваше да организира играта си, а в определени моменти откровено се бранеше.

Второто полувреме започна доста по-интересно, като в 57-ата минута двата отбора си размениха по една голова възможност.

Най-напред камерунецът Присо пропиля най-добрата възможност за столичани. Футболистът на ЦСКА бе изведен в наказателното поле сам срещу Колев, стреля по диагонала, но опитният страж изби в крак.

При контраатаката след грешка на Крачунов, Преслав Йорданов се озова на стрелкова позиция, но ударът му беше блокиран. В 61-ата минута най-добрият в срещата Лоривал Асис взе топката отляво, влезе навътре и стреля, но ударът му с левия крак беше безопасен за Райс М'Боли.

Само две минути по-късно обаче бургазлии поведоха в резултата чрез автогол на Пламен Крачунов. Асис центрира от фаул, Мболи не успя да се намеси добре, топката попадна в краката на Крачунов на голлинията, бранителят се засуети и добута топката в собствената си врата.

Само три минути след него Борис Галчев стреля опасно от фаул, но вратарят на домакините Стоян Колев изби в корнер.

Най-силният футболист на домакините Асис направи голямата крачка към победата в мача в 74-ата минута.

След контраатака от дясно резервата Самвел Мелконян подаде на Асис, който елегантно финтира за 12-и път Иван Бандаловски и без проблеми вкара за 2:0.

До края отлична възможност за гостите пропиля чудесна възможност. Присо му свали топката в наказателното поле, той направи първа добра крачка, но не върна на камерунеца, а опита да стреля. Бразилецът обаче загуби равновесие и падна, без да стреля точно.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар