сряда, 28 март 2012 г.

Челси на крачка от 1/2-финалите на Шампионската лига

Челси успя да постигне изключително важна победа с 1:0 при гостуването си на Бенфика на стадион "Луш" в португалската столица.


"Сините" като цяло не надиграха португалците, но въпреки стигнаха до ценния успех, с който успяха да се доближат на косъм от 1/2-финалите на Шампионската лига.

Единственото попадение в мача бе дело на Саломон Калу в 74-ата минута, като африканецът получи перфектен пас от Фернандо Торес, който изработи гола.

Така преди реванша "Сините" имат преднина от едно попадение и са много близо до това да елиминират своя опонент. Загубата пък е първа домакинска такава за Бенфика на "Луш" в евротурнирите от 10 мача насам.

Не може да не се отбележи, че в последно време Фернандо Торес демонстрира сериозни признаци на връщане към добрата си позната стара форма.

Срещата започна доста добре за Бенфика и в 4-ата минута при едно центриране домакините можеха да стигнат до попадение във вратата на лондончани, след като Пауло Ферейра и Джон Тери не се разбраха за една топка.
В крайна сметка обаче опасността бе предотвратена и топката излезе в аут.

Футболистите на Челси се опитваха да разиграват повече топката през следващите няколко минути, търсейки да стигнат до опасно положение пред вратата на опонента си.

Като цяло обаче и двата отбора стигаха доста трудно до голови положения.

В 15-ата минута Фернандо Торес центрира много опасно след страхотен пробив и подаване на Рамиреш към него, но стражът на домакините изчисти топката в корнер.

След последвалото центриране стражът на Бенфика Артуро боксира нескопосано топката, но нямаше кой да отправи удар към вратата му.

В 19-ата минута Оскар Кардосо се възползва от грешка на Джон Тери и пое топката с гърди в наказателното поле на Челси. След това с удар от въздуха опита да вкара топката във вратата на Чех, но в крайна сметка шутът му бе неточен.

Четири минути по-късно и Челси имаше възможност да стигне до нещо интересно. Фернандо Торес овладя топката в наказателното поле на португалците и с удар от въздуха стреля. Топката обаче излезе в аут.

Бенфика леко натисна противника си и в 29-ата минута Кардосо засече с глава перфектно центриране на трансферната цел на Манчестър Юнайтед Николас Гайтан, но топката излезе в аут.

Три минути по-късно се наложи Давид Луис да изчисти центриране на Макси Перейра и предотврати опасност пред вратата на Челси.

В 38-ата минута Фернандо Торес имаше перфектен шанс да открие резултата. Той се справи перфектно с Жардел и стреля от границата на наказателното поле. Ударът му обаче не бе точен и топката мина над вратата.

Раул Мейрелеш също бе близо до гол за Челси. Ударът му в 40-ата минута обаче бе фантастично избит от Артур. През последните минути от полувремето Челси демонстрира сериозен натиск над опонента си.

Второто полувреме започна с уникално положение на Бенфика. След разбъркване в наказателното поле на лондончани Кардосо отправи много тежък удар, но топката бе изчистена от Давид Луис, от голлинията. Кълбото се отби в тялото на защитника и не влезе в "Синята" врата.

Домакините натиснаха лондонския си опонент и в 48-ата минута Хави Гарсия игра с глава, но не успя да засече центрирането на Гайтан по най-добрия начин.

В 50-ата минута Бруно Сезар също отправи тежък удар. Петер Чех обаче улови топката.

Челси обаче също стигна до нещо интересно и в 53-ата минута Саломон Калу бе близо до гола, но топката бе бита в аут.

Няколко минути по-късно Пауло Ферейра отправи удар към противниковата врата. Той обаче бе прекалено лек и Артур без проблеми улови.

Макси Перейра стреля много силно от движение в 63-ата минтуа, но топката се закачи в тялото на Ашли Коул.

В същата минута Челси пропусна невероятно голово положение. Отбраната на Бенфика сбърка фатално и Хуан Мата излезе на почти опразнена врата, след като премина Артур. От много малък ъгъл обаче той прати топката в страничната греда.

В 68-ата минута Бенфика създаде най-доброто си положение от началото на мача, но Чех спаси вратата на Челси от попадение.

Жардел засече с глава центриране на Гайтан, но стражът на лондончани по перфектен начин се намеси и изчисти топката.

Челси също понатисна и в 72-ата минута Мата центрира към далечната греда, но Рамиреш така и не успя да засече топката.

В 74-ата минута Фернандо Торес успя да изработи ключовото попадение за гостите. Испанецът направи феноменален пробив и намери намиращия се точно на границата на малкото наказателно поле Саломон Калу, който се разписа.

Точно десет минути по-късно Стъридж направи супер пробив и намери Мата, който обаче от няколко метра се пробва да прехвърли Артур и в крайна сметка не успя.

До края не се стигна до повече попадения и резултатът се запази.

БЕНФИКА - ЧЕЛСИ 0:1
0:1 Kaлу 74'

БЕНФИКА: Артур, Жардел, Луизао, Емерсон, Перейра, Аймар (69 - Maтич), Витцел, Гарсия (82 - Нолито), Сезар (69 - Родриго), Гайтан, Кардосо

ЧЕЛСИ: Чех, Тери, Луис, Коул, Ферейра (80 - Босингва), Оби Микел, Мейрелеш (68 - Лампард), Рамиреш, Мата, Торес, Калу (80 - Стъридж)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар