вторник, 27 март 2012 г.

Юнайтед дръпна с три точки на Сити

С гол на Уейн Руни Манчестър Юнайтед спечели минимална победа с 1:0 срещу Фулъм в последния мач от 30-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

Нападателят на "Червените дяволи" се разписа с удар отблизо в 42-та минута след асистенция на Джони Еванс.
Победата за Юнайтед бе заслужена с оглед на играта, но нещата можеха да са различни, ако съдията бе отсъдил дузпа за Фулъм за очевидното нарушение на Майкъл Карик срещу Дани Мърфи в 88-та минута.

Благодарение на успеха Манчестър Юнайтед излезе начело в класирането с 3 точки аванс пред съгражданите си от Сити.
Юнайтед наложи сериозно превъзходство в началото на мача и притисна съперника в собствената му половина. Не се стигаше обаче до опасности пред вратата и първият удар бе в 11-та минута, когато Гигс засече центриране с глава право в ръцете на Шварцер. 

След четвърт час игра и гостите погледнаха напред. Първо Демпси стреля след центриране на Дъф, но ударът рикошира в корнер. После Муса Дембеле се включи в индивидуална акция и шутира покрай вратата.

Най-опасния удар бе в 20-та минута, когато Демпси стреля силно по земя от около 20 метра и трябваше Де Хеа да се хвърля, за да спаси.

Отново Демпси отправи точен удар три минути по-късно, но Де Хеа пак спаси с летящ плонж.

За  Юнайтед Антонио Валенсия се включи с мощен пробив и след двойно подаване с Уелбек влезе в наказателното поле на Фулъм, където стана суматоха, но така и не се стигна до удар.

В 31-та минута центриране на Гигс по земя бе избито лошо от защитник и Патрис Евра изпълни задна ножица на десетина метра пред вратата. Ударът изглеждаше лек, но топката мина застрашително близо до страничната греда.

Последва нов период на доминация на Юнайтед, в който обаче се стигна само до слаби удари на Фабио и Уелбек.

В 41-та минута "Червените дяволи" имаха претенции за дузпа, тъй като центриране на Евра удари Кели в ръката в наказателното поле, но съдията явно прецени, че от толкова близо няма умисъл.

Домакините обаче нямаха нужда от дузпа, за да открият резултата и направиха това още в следващата атака. Центриране към далечната греда не бе избито от Хангеланд и зад него включилият се в атака Джони Еванс поднесе топката назад към Уейн Руни и той на 5 метра от вратата нямаше как да сбърка.

Това бе гол номер 17 за нападателя в последните 17 мача във всички турнири.

Подобно на първото полувреме, Юнайтед започна напористо и второто. За разлика от първата част обаче много бързо създаде две сериозни опасности. Първо в 47-та минута Гигс изведе страхотно с параболичен пас Валенсия зад защитата и крилото излезе абсолютно сам срещу вратаря, но Шварцер спаси удара му от упор.

След това в 52-та минута Ашли Йънг отправи опасен фалцов удар и Шварцер с мъка изби встрани от вратата.

Домакините имаха пълно преимущество, но макар да владееха топката в 74% от времето след почивката, остротата постепенно изчезна.

В 75-та минута обаче Ашли Йънг бе близо до зрелищен гол, засичайки мощно от воле центриране на Валенсия. Шварцер спаси и отново Йънг стигна до топката и от малък ъгъл стреля отблизо, но уцели краката на вратаря. Отбитата топка стигна до Гигс около точката на дузпата, но неговият удар пък бе блокиран от защитник.

Две минути по-късно Фулъм като на шега стигна до опасност за гол. Дълго подаване в наказателното поле бе пропуснато от влезлият току що Крис Смолинг и зад него Демпси протегна крак и за малко да засече отблизо в мрежата.

Две минути преди края на мача се стигна до изключително спорна ситуация в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, тъй като Майкъл Карик ритна отзад в глезена Дани Мърфи в наказателното поле. Съдията обаче не забеляза контакта и отказа да отсъди дузпа за Фулъм.

Манчестър Юнайтед - Фулъм 1:0


1:0 Руни 42


Манчестър Юнайтед: 
Де Хеа, Евра, Фърдинанд (74 Смолинг), Еванс, Рафаел, Карик, Валенсия, Йънг, Йънг, Уелбек (63 Ернандес), Руни (79 Скоулс)
Фулъм: Шварцер, Кели, Рийзе, Хангеланд, Хюз, Диара (72 Мърфи), Фрай (67 Брайън Руиз), Демпси, Дъф, Дембеле, Погребняк

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар