събота, 10 март 2012 г.

Ливърпул се изложи и срещу Съндърланд

Съндърланд победи Ливърпул с 1:0 в мач от 28-мия кръг на английската Висша лига, който се игра на стадион "Стейдиъм ъф Лайт" пред близо 41 700 души.
Домакините откриха резултата десетина минути след почивката на двубоя чрез Бендтнер, след като топката се удари на два пъти в гредата, с помощта на стража на гостуващия състав Пепе Рейна.

След поражението днес Ливърпул остава на седмото място във Висшата лига със скромния актив от 39 точки, а Съндърланд се изкачи до осма позиция, с 37 пункта на сметката си.

Срещата започна с атаки и на двата отбора, но липсваха сериозните голови положения.  В деветата минута Джон О'Шей засече с глава центриране от пряк свободен удар, но не намери очертанията на вратата на Пепе Рейна. После Никлас Бендтнер отправи удар, който попадна право в ръцете на испанския голкипър.

В средата на първата част Луис Суарес имаше добра възможност, но изобщо не засече кълбото на втора греда, след изпълнението на Чарли Адам от корнер.

Едва в 32-та минута Ливърпул отправи своя първи изстрел в срещата, който бе повече от разочароващ - шут на Чарли Адам, минал на десетина метра над вратата на "черните котки". 

Малко по-късно Крейг Гарднър от тима на домакините опита удар с левия крак, преминал на 7-8 метра от очертанията на вратата на Рейна.

В 43-тата минута Чарли Адам се отличи с много хубав фалцов удар от близо 25 метра, който затрудни максимално Миноле. В крайна сметка вратарят на Съндърланд правилно прецени ситуацията и изби в ъглов удар. Адам застана зад топката за изпълнението на корнера и центрира прекрасно към Дирк Каут, чийто удар с глава бе избит от Майкъл Търнър.

Така скучното първо полувреме завърши при пълно равенство - двата отбора бяха отправили по 3 удара към вратата на съперника, но така и не можеха да стигнат до чисто голово положение. "Мърсисайдци" имаха леко предимство при владеенето на топката (58%), но така и не можеха да го материализират срещу добре групираните в отбрана момчета на Мартин О'Нийл.

Пет минути след подновяването на играта Джеймс Маклийн проби отляво и центрира към малкия пеналт, където Мартин Шкъртел засече топката към своята врата, но Пепе Рейна внимаваше и успя да улови без проблеми. След това Джак Колбек отправи силен, но неточен удар към вратата на съперника.

В 56-тата минута Фрейзър Кембъл бе оставен непокрит и отправи удар с десния крак по земя извън наказателното поле на гостите. Топката се отби в дясната греда на Рейна, срещна главата на неориентирания вратар, отново се отби в гредата, след което попадна на крака на Никлас Бендтнер, който необезпокоявано я вкара във вратата на "мърсисайдци".

Веднага след това Луис Суарес игра на двойно подаване с Джордан Хендерсън, но шутът от воле на уругваеца се оказа доста разочароващ. Минути по-късно Чарли Адам отправи неточен изстрел с левия крак, предизвиквайки гнева на своя съотборник Суарес.

Двайсетина минути преди края на срещата влезлият като резерва Стивън Джерард отправи точен, но слаб удар по земя, който не затрудни Миноле. 

В следващите минути гостите продължиха да бъдат по-активни, но хаотичният им натиск не застрашаваше с нищо вратата на Съндърланд. В 92-та минута влезлият като резерва Стюърт Даунинг опита удар на отчаянието, профучал доста високо над вратата на домакините. 


Съндърланд - Ливърпул  1:0


1:0  Никлас Бендтнер - 56'

Съндърланд:  Миноле, О'Шей, Търнър, Бардзли, Бридж, Гарднър, Колбек, Маклийн, Ларсон, Кембъл (Воън - 75'), Бендтнер (Уикъм - 84')

Ливърпул:
  Рейна, Шкъртел, Коатес, Кели, Енрике, Адам (Керъл - 69'), Хендерсън (Даунинг - 79'), Спиъринг, Белами (Джерард - 69'), Каут, Суарес


Няма коментари:

Публикуване на коментар