сряда, 28 март 2012 г.

Пеп: Срещу Милан винаги можеш да загубиш

Треньорът на Барселона Пеп Гуардиола не изглеждаше особено спокоен преди първия мач с Милан от 1/4финалите на Шампионската лига.


Каталунците гостуват в Италия в отлична форма и според мнозина едва ли ще имат сериозни проблеми срещу Росонерите, но специалистът е на друго мнение.

“Когато жребият те противопостави на отбор като Милан знаеш, че винаги има възможност да загубиш. Затова и ние ще се опитаме просто да не изневерим на себе си и да правим това, което правим винаги” изтъкна той на пресконференцията преди мача.

“Съперникът е изключително силен и агресивен и ще се стреми с всички сили да вземе победата. Ще ни пресира и ще се стреми да играе комбинативен футбол, а и с нападател като Ибрахимович в предни позиции винаги ще бъде разнообразен. Ние обаче идваме с намерение да постигнем добър резултат и за мен първият двубоя ще бъде ключов” добави Гуардиола.

Запитан дали Барса ще играе с трима в защита, треньорът отговори с усмивка: “Всъщност ще действаме със 7 играчи”, а след това добави сериозно: “Не мисля, че броят има значение. Необходимо е да знаем как да се справим със силните страни на съперника и да го ограничим. Настроени сме, че ще преживеем трудни мигове, но в същото време и знаем добре колко е важно да отбележиш попадение като гост в подобен тип мачове”.

“Спомням си добре мачът ни тук през есента, който спечелихме, но можехме и да загубим. Понякога първата среща е по-важна от втората и точно така е сега. Намираме се в може би най-важния период от сезона, така че ще видим какво ще съумеем да постигнем” каза още специалистът.

Гуардиола естествено бе запитан и за Златан Ибрахимович, с когото не бе в много добри отношения докато шведът играеше за Барса, но сега дипломатично се изказа изключително ласкаво за него.

По отношение на вероятността тимът да постигне нов требъл, той не гледа далеч напред в бъдещето. “Не мисля за това. Ако утре не постигнем добър резултат, а след това през уикенда допуснем поражение, двете титли ще ни се изплъзнат. Нека да вървим крачка по крачка. Най-важен е единствено следващия мач” категоричен бе Гуардиола.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар