сряда, 28 март 2012 г.

Кака класира Реал на полуфинал

Реал Мадрид почти се класира за полуфиналите на Шампионската Лига, след като победи с 3:0 като гост АПОЕЛ в първи четвъртфинален мач от турнира, игран в Никозия.


Испанците очевидно изиграха двубоя в тренировъчно темпо, желаейки да спестят сили. Това обаче можеше да им изиграе лоша шега, тъй като дълго време защитата на домакините не се пропукваше и головите опасности бяха рядкост.

Това обаче се промени с влизането в игра на резервите Марсело и Кака. Четвърт час преди края халфът центрира перфектно на главата на Карим Бензема, който отблизо вкара в мрежата.

След това пък Марсело изработи втория гол, реализиран от самия Кака в 82-та минута. В самия край на мача Бензема вкара и трети гол, след асистенция на Месут Йозил.

Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо бе направил няколко изненадващи решения за титулярния състав. Фабио Коентрао започваше вместо Марсело, но по-изненадващо бе присъствието на Нури Шахин в халфовата линия.

Още от самото начало гостите наложиха пълно териториално преимущество, но в играта им липсваше острота и атаките приключваха пред сгъстената защита на АПОЕЛ в наказателното поле.

Все пак в 11-та минута отбраната на домакините направи грешка, като едно центриране бе изчистено на пътя на застаналия около дузпата Месут Йозил и той стреля плътно от воле, но вратарят спаси.

Последваха индивидуални акции на Бензема и Коентрао, които завършиха с не особено опасни диагонални удари.

Доста по-силен и опасен бе ударът на Роналдо, но от малък ъгъл не успя да изненада вратаря.

В 32-та минута Реал най-сетне стигна до стопроцентово положение за гол. Роналдо финтира защитник пред наказателното поле, след което изведе Шахин в коридор в наказателното поле. Той от своя страна с едно докосване центрира ниско пред вратата към връхлитащия Бензема, но той направи по-трудното и само на два метра от вратата засече над напречната греда.

Минута преди почивката мадридчани имаха още едно добро положение. Тогава Йозил проби отстрани и поднесе в наказателното поле за Роналдо, той засече с диагонален удар, но топката мина покрай гредата.

За цяло първо полувреме АПОЕЛ нямаше нито едно голово положение.

И след почивката ситуацията на терена не се промени - Реал имаше пълно териториално преимущество, но домакините се отбраняваха хладнокръвно.

Въпреки пълното владеене на топката, играта на мадридчани не спореше и Жозе Моуриньо бе принуден да направи двойна смяна, пускайки в игра Марсело и Кака. И това даде резултат, защото играта на Реал се поизостри.

В 67-та минута удар от фаул на Роналдо бе изчистен на пътя на Йозил и той на два пъти отправи удари от десетина метра, но и двата пъти топката срещна тялото на защитник.

Малко след това Бензема овладя една топка на границата на наказателното поле и отправи удар, който разтърси мрежата, но от външната страна на гредата.

В 74-та минута обаче най-накрая защитата на домакините се пропука и Реал откри резултата. Кака центрира перфектно пред вратата и там Бензема с глава засече отблизо в мрежата.

Само две минути по-късно мадридчани бяха много близо и до втори гол. Бензема овладя топката в наказателното поле, гардира я пред защитник и я поднесе назад, където Роналдо овладя непокрит на точката на дузпата, но Киотис спаси удара му.

В следващата атака пък Марсело даде параболичен пас зад защитата за Бензема и той изпревари вратаря за топката, но не си я спря добре и я загуби.

В 82-та минута двете резерви на Реал изработиха и втория гол за Реал. Марсело получи пас с петичка от Роналдо и преодоля защитник в наказателното поле и макар след контакт с него да загуби равновесие, падайки от аутлинията поднесе назад и Кака спокойно засече на празна мрежа.

Две минути по-късно Роналдо действа индивидуално в наказателното поле и отправи удар, който стигна до застаналия пред вратата Бензема, но французинът на метър от голлинията отклони над вратата.

При този резултат домакините бяха принудени да погледнат напред и да отворят защитата си. И това бе наказано от Реал с трети гол. В 90-та минута белите организираха скоростна контраатака чрез Роналдо, той изведе Йозил в наказателното поле и германецът веднага поднесе пред вратата за Бензема, който спокойно засече на празна мрежа.

АПОЕЛ - Реал Мадрид 0:3

0:1 Бензема 74
0:2 Кака 82
0:3 Бензема 90

АПОЕЛ: Киотис, Пауло Жорже, Оливейра (13 Кака), Пурсаитидес, Боавентура, Хараламбидес, Хелио Пинто (72 Естебан Солари), Нуно Мораиш, Александру (46 Елдер Соуса), Аилтон, Тричковски

Реал Мадрид: Касияс, Коентрао (64 Марсело), Рамос, Пепе, Арбелоа, Шахин, Кедира, Йозил, Роналдо, Игуаин (64 Кака), Бензема

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар