вторник, 20 март 2012 г.

Меси най-богат през 2011 година, Роналдо остана трети

Звездата на Барселона Лионел Меси печели най-много сред колегите си, когато става дума за приходи от заплати и спонсорски договори.

Аржентинецът е прибрал 27.5 милиона паунда през миналата година, като интересното е, че звездата на Лос Анджелис Галакси Дейвид Бекъм е втори, с 26.2 милиона английски лири, твърди Франс Футбол.

Кристиано Роналдо, който строши прашните голови рекорди в Ла Лига през миналия сезон, забивайки умопомрачителните 40 гола за кампанията, е взел 24.3 милиона паунда за 2011 година и допълва Топ 3.

В класацията има четирима играчи от Висшата лига, трима от Ла Лига и по един от Бундеслигата, Русия и САЩ. Фернандо Торес е най-богат в Челси, макар че нямаше гол близо 5 месеца.

Двама от най-големите богаташи сред футболистите за 2011 година играят в Манчестър Сити - Кун Агуеро и Яя Туре. Единственият друг клуб с двама играчи в топ 10 е Реал Мадрид, тъй като Кака прави компания на Кристияно Роналдо.

Донякъде може да се счита за изненада, че най-богат в Байерн Мюнхен за изминалата година е бил защитникът Филип Лам, който е пред големите звезди на тима Франк Рибери и Ариен Робен.

Бранителят е прибрал общо 11.9 милиона паунда от заплати и спонсорски договори, намирайки място в Топ 10 на света.]

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар