събота, 10 март 2012 г.

Локо Пловдив мечтае за Европа след успех над Черноморец

Локомотив Пловдив постигна много важна победа с 2:0 над Черноморец в най-интересния мач от кръга до момента.


"Смърфовете" приеха на своя стадион "Акулите" в среща от 17-ия кръг на "А" група, която се игра на стадиона в парк Лаута.

Попаденията за домакините бяха дело на Дяков и Карвальо и паднаха в 45-ата и 76-ата минути.

След срещата Локо събра 30 точки в актива си и се изравни със шестия Славия, докато Черноморец има 36 точки в актива си и е с равни точки с ЦСКА и Левски.

Срещата започна доста по-добре за гостите от Бургас, които създадоха няколко добри атаки.

В 4-ата минута Шаешу центрира от фаул в наказателното поле на противника, но Дяков изби топката с глава.

Футболистът на бургазлии отново центрира няколко минути по-късно, но никой от неговите съотборници не успя да засече топката.

Все пак обаче и пловдивчани създадоха нещо интересно и в следващите минути Сержиньо и Даксон опитаха центрирания пред вратата на противника, но не се стигна до нищо кой знае колко опасно.

В 27-ата минута Локо имаше много добра възможност да открие резултата. Базил де Карвальо бе изведен, но се оказа, че е в положение на засада.

След първия половин час Траян Дянков получи контузия и бе заменен, като по този начин тимът на Херо се лиши от един от стълбовете в своя отбор.

До края на полувремето Локомотив натисна своя противник и в края на частта Танко Дяков откри резултата в полза на домакините.

В ситуацията Здравко Лазаров стреля от фаул и нацели напречната греда, след което топката стигна до Дяков, който реализира.

Гостите от своя страна стигнаха до гол в края на продължението чрез Боли, но той бе отменен, заради несъществуващо нарушение.

Второто полувреме започна доста добре за домакините. В 47-ата минута Тодоров центрира, но бранител на гостите успя да избие топката.

В следващите минути домакините тотално смачкаха своя опонент и Даксон и Йордан Тодоров пропуснаха добри голови положения.

Постепенно домакините продължиха с добрата си игра и в 76-ата минута стигнаха до второ попадение в противниковата врата, което бе дело на Базил де Карвальо.

Той се разписа, след като излъга Николов и Димов, след което излезе сам срещу Колев и го преодоля с удар покрай него.

ЛОКОМОТИВ ПД - ЧЕРНОМОРЕЦ 2:0

1:0 Дяков 45'

2:0 Карвальо 76'

ЛОКО ПД: Караджов, Родригес, Бенжелюн, Дяков, Венков, В. Георгиев, Тодоров (86 - Коцев), Даксон (89 - Маламов), Сержиньо, Карвальо, Лазаров - к (76 - Д. Георгиев)

ЧЕРНОМОРЕЦ: Колев, Дянков - к (30 - Димов), Николов, Паланков, Мелконян (56 - Йорданов), Асис, Филипов, Цонков (46 - Телкийски), Фо-Поре, Шеашу, Боли

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар